breastfeed

Helo mom sy deeja.. Mcm mna cara mom semua nak biasa kan baby minum susu pakai botol(susu perahan) Anak sy 2bulan lebi taknak guna botol da cuba bnyk botol dan puting.. Masi taknak... Kadang sy jalan pergi ruma ipar.. Selalu diorang suru berenti kan baby susu badan sebab diorng cakp 'tak malu ka susu kn baby kat rumah orng/public.. Biar pun sy guna nursing cover.. Sy mualaf terbuka hati nak pakai tudung tapi hari tu kat ruma ipar sy susu kan baby dia tengok lain2 sambil geleng2 dia cakap anak dia sebulan da berenti susu badan.. Hrmm sy binggung la tolong sya ye ada tak cara lain nak biasa kan baby susu botol (susu perahan ibu) #jgn kecam sy .. Sy nak tau je..

1 Trả lời

tak baik ipar awak cakap macam tu. susu badan itu hak bayi awak dan direct dari ibu itu yang terbaik. berkenaan botol, setahu saya kena banyak try & error. sis cuba follow fb page Happy Breastfeeding Malaysia, situ banyak info berguna