Checkup Hb rendah

Hb sy 2 minggu lepas 10.9. Harini 10.7 makin turun. Sy dah makan macam2 yg nurse suruh.. x tahu nk buat macam mana lagi dah.. saya risau kalau makin drop kena drip iron 🥺🥺

8 Các câu trả lời

sy masa mula buka buku pink 12.4 . lepas tu turun p 11.7 dan 11.3 . lastly turun p 10.9 . doc cakap okey lagi cuma kena tukar makan ubat zincofer dri waktu malam ke awal pagi pastu baru naik 11.4 . baru ni checkup lagi naik 13.7 sbb makan bayam dgn ubat zincofer tu pagi

2y trước

Selalunya kalau cara makan ubat yg betol trimester 3 akan naik hb. Mcm sy.. Trimester baru naik 12 kalau tak 9 je

sya pun mcm sis dulu... pastu doc suh sya masuk iron dlm badan buat kat wad la sehari je sblom pkol 4 da kluar hospital alhamdulillah da naik kira sya buat ni last minit doc takut darah x naik sebb sya da 32 minggu x sangka dlm seminggu da naik...

Puan kira Okey lagi..saya di Alor gajah hb 11.8 disuruh nya masuk drip cosmofer tu..hahaha..tapi saya tak nak..saya usaha cara pemakanan saja..dan minum air rebusan kurma merah,goji,longan kering tu..🤭🤭

hb 10 keatas masih ok lg dan tak perlu drip. bawah 7 baru kena drip. teruskan je jaga makan. google makanan tinggi iron dan try je semua. masa saya 33w baru nail 11.0. sebelum tu mmg antara 10-10.8 je.

syaa bulan lepas drip ..bacaan 10.2 pon dy drip 😂😂skrg da 34 week naik teros 12.1 🥰now tgh tngu hari nak czer 22/11 ni

2y trước

Padahal 10.2 xde laa rendah sgt.. sy tanya nurse dia cakap bacaan 8 baru drip

bykkan makan buah jambu batu...klau xda gdm buleh jugak minum air jambu batu yg marigold tu..sy dari hb 10 skrg da naik 11.2..

2y trước

Saya ada gdm dc .. ada jgk org suggest air jambu batu tu.. nnti nk try la

puan makan ubat tak ? ubat apa yang puan makan tu ..

2y trước

macam mana puan makan ubat tu 2jam selepas/sebelum makan ke ..

saya hari ini nak drip iron