HB & BP rendah

HB saya rendah 10.9 dan BP tekanan darah rendah... sy risau .. mcm mana nak HB dan BP stabil?

16 Các câu trả lời

Minum air rebusan buah kering ni.. In shaa Allah HB n BP okay.. Sy minum semua maintain.. Alhamdulillah xde masalah.. Badan pon betenaga.. Sembelit pon dah xde... Senang membuang.... Ni semua real food... Bukan proses. Mummy cuma perlu rebus sendiri je... Sedap pon sedap....

Sama macam saya.entah lah saya makan je macam biasa. Tapi dah 25weeks ni bp masih low, nurse saya tukarkan ubat zincofer. Sebelum2 ni makan obimin. Dan saya kena cek bp 2x seminggu kat rumah 😅

Minum pati delima gulsan.. 2 sudu sehari campur dengan air supaya tak berapa masam tanpa gula.. Insyaallah naik.. Saya dr 12.8 naik ke 13.8 dalam masa 3 minggu..

Kalau hb try makan buah delima.. Saya semalam sebelum check up makan buah delima, alhamdulillah 12.3 cuma bp tu xtau sebab bp saya 132.. Bulan lepas 137 😂

Cuba ambil jus mamariam.. Sy awl pregnant ambil jus mamariam.. Hb & Bp Alhamdulillah.. Mula2 pregnant hb 12.3 skrg plak sy ambil iberet hb 12.7..

Cuba minum air barli kosong sebelum tidur..esok nk check up..minum mlm ni...mudah2an membantu ye..

Hri tu nurse saya bgthu elakkn mkn masam mcm mangga tu sbb blh buatkn hb rndah

Makan ikan bilis,bayam merah dan jambu batu

bole try jus mamariam hb sy still 13.9 dan 15.9

Makan kerang, limpa hati lembu.. jambu batu..