hi, nak tanya pengalaman mommies kat sini apa yg mommies rasa waktu 11 -12 minggu pregnant?

haritu saya ada scan 11 minggu, baby saya lompat2 dalam perut ni sampai backflip. saya nak tanya, kalau saya banyak bergerak, adakah baby akan pening dalam perut ni? sbb saya ni banyak bergerak dan bila tidur tu selalu tukar position. saya risau baby pening ke apa.

11 Các câu trả lời

Comel lah soklan sis ni 😂 saya terhibur. Dia selesa dalam tu sis. Baby saya dalam perut macam macam position dia buat setiap kali scan. Doc KK, doc swasta, sono, semua pun tergelak setiap kali scan. Sis cakap je nak apa 🤣 yang jadi penguin ada, yang santai lipat kaki tengok bintang ada, tongkat dagu, main peek a boo, jadi ninja, bersujud, terlangkup, tengah peluk placenta, petik jari, lambai lambai tangan, semua ada sis 🤣 baby happy tu macam tu. Yang penting mommy dia pun kena happy okayyy. Emotion mommy akan effect baby. Jadi be happy tauuuu.

2mo trước

comelnya peluk placenta😭😂

jangn risau baby dah biasa dah dalam tu , bpusing2 🤣 asalkan mommy jangan lasak je , kalau kita bnyak gerak2 masa tido tu biasa. saya pun mcm tu cari position yg selesa, tpusing2 je masa nak tido 😂. Jadinya baby pun asyik bgerak2 je , masa scan doc pun susah nak ukur baby asyik gerak2 🤣 pusing2 . biasa tuu, tu tandanya baby sihat, active hehe

3mo trước

kan.. ok sis thank you. saya risau bila banyak jalan, banyak gerak2 dan dalam kereta pun gegar kan.. so saya fikir apa lah baby saya rasa hahaha

msuk 3 bulan sya dh start asyik terbangun tgh malam, bkn 1,2 kli bnyak kali. klau bkn kncing bgun tukar posisi. 1 hari sblm 15 mnggu ttiba ada rsa goyang2 dkt dlm tpi tk nmpk lh dkt perut. cumaa smething bgerak. skjp ja berulang smpai 3x lpstuh dh tkda . smpai harini tnggu2 tkda cumaa cramping/mngeras tu suami ckp sbb dia tgh main lompat2 dkt dlam.

3mo trước

oh yekee wow awalnya sis rasa gerakan baby. tak sabarnyee hehe.

Baby dlm tu mmg sentiasa buat gymnastic tu.. Gerakla mcmne pn sis xdenye baby pening haha.. ok je dont worry..ada lapisan2 dlm tu yg protect.. msa ni slalunya ada alahan je ada org ada tp ada yg xde.. klu nk rsa pergrakn baby mmg blum lg la slalu 20w ke atas, paling awal pn 16w tp cuma rasa mcm angin2 je

3mo trước

Klu gegaran sikit pelan xpe, jgn kuat mcm jatuh ke lantai..atau blh letak bantal dkt bwah tu msa dduk, blh kurangkn hentakan

😂 Maaf ya lucu pula bila fikir baby pening. Rahim tu tempat selamat untuk janin. Jangan risau ya. Doktor pun tak boleh nak mengesahkan janin pening. Kah kah.

3mo trước

hehe sorry sis tanya soalan mcm ni. saya memang curious nak tahu apa baby rasa kalau saya banyak gerak

baby tak akan pening sis sebab baby pun memang berpusing² kuak lentang dalam rahim 😂

dia pun terguling2 dalam tu sis.tak duk diam pun.. ok je jgn risau pelik2 bukan2 ye😅

3mo trước

hahaha betul betul

xdek sis, xpernah lgi baby pening dlm perut 😂.

soalan pun 😓 umur berapa ni? KBAT sangat ni

3mo trước

biar la awk..sy pun 11w rasa nak tahu jgk..yelahh first baby kan

hahaha comel la soalannya pun