saje nak share perkembangan

harinie makin byk kuar ...da pegi hospital .. dktor sruh balik dulu ..tunggu ketuban pecah ..bru datang ...

saje nak share perkembangan
14 Các câu trả lời

Mintak pergi hospital kak darah dah banyak tu masuk je ziplock bag and tunjuk dekat nurse nak admit ward bersalin..macam saya walaupun baru 1cm mintak stay ward sebab takde trans.. 3hari duk ward 38week ngam baru bersalin tu pun kena induce sakit woo🤣..masa sampai hospital first pergi kena balik..kali kedua dia bagi stay ward, saya tunggu dalam 2jam gitu terus check rtk and dapat katil🥺sekarang baby dah selamat dah gebu,28 ni nak masuk 2bulan dah🤣..pape pun semoga dipermudahkan kak!!! Maap baby cekci🤧

3y trước

ouh mcm tu yee .. mmg sakit pun kat tulang belakang sekarang ni .. first bby ..xtahu pape .. 😌👌

bukaa2n 1 cm atau 2 cm memang akan suruh balik..sebab hospital katil tak ada yg kosong kebiasaanny..tapi ada hospital akan tanya nak stay atau nak balik..klaw kita stay pun kita sendiri yg akan sakit badan..sebab kita kena tunggu dekat kerusi sementara menunggu katil kosong..pengalaman saya tahun 2020 mcm tulh dekat hospital hkl..saya dah leking baru dorang tahan..sebab ketuban dah bertukar warna..baby dah berak dlm perut..

3y trước

Sy memang tak tahan sangat la menunggu satu malam dkt kerusi tu, orang lain relaks2 je sy tengok. Sy macam tgh nazak 😂 nurse tanya nak wad kelas berapa, terus suami mintak kelas 2. Tu pun takleh tido jugak seharian sbb sakit contraction melampau 😅

Saya sebelum bersalin haritu keluar darah banyak macam period pukul 3 pagi. Pagi esoknya pegi hospital diorang suruh balik dulu sebab baru 1cm. Tunggu lagi sehari darah makin pekat keluar. Esoknya pegi hospital lagi sebab sakit dah kuat. Tapi check baru 1cm je lagi. Tapi hari kedua tu admit terus n induce masuk bola. Yang penting kena pantau pergerakan baby.

3y trước

okay .. tq .. doakn sy 🙏🤲

sis blh thu x hospital mne,rsau jgk sy skrg 32weeks dh..sy dlu ank sulong mmg kluar tanda gini nk bersalin..tp skt sgt kt ari2 nk ddk pn x blh..pkl 2 pg g hospital..cek jln bru 2 cm tp trus msk wad..pkl 5pg dh bersalin..air ketuban x pcah..msa 8cm diorg pcahkn

3y trước

htaa kuantan

Saya pergi hospital sebab sakit gila dekat ari ari macam ada yang nak keluar , pergi hos bukaan 2cm terus kena tahan wad . Malam dah 5cm terus tolak LB , masuk LB dah 7cm tak lama lepas tu selamat bersalin normal Alhamdulilah baby 3.46kg .

3y trước

lame jgk yee .. ade keluar darah jgak ker ?

sy dlu mcm ni lah.terus ke emergency n warded.2hari masih lagi 1cm.no contraction. antibiotic on.last2 doc induce malam ke2 tu

3y trước

ouh mcm tuu ..sy balik umah .. dieorg sruh balik dlu .. skrg tgh layan sakit ..👌

sepatutnya admit wad da..knpe suruh blik ye..sebab tu tnda nk bersalin da..lau sy mcm ni mmg x lama bersalinnya..

3y trước

diorg ckp sbb musim covid ..katil xckup .. n sbb bukaan bru 1cm

kalau dah ada lendir+darah kira tanda bersalin ..sepatutnya pergi hospital dah kena warded

2y trước

Tak semua org sama dik.. Kalau keluar darah lendir mmg kena warded terus BHaya takut baby kemas ke.. Takut kita tak perasan ketuban bocor.. Mungkin kakak awak OK tapi belum Tentu org lain.. Saya bidan jadi pengalaman saya jaga ibu2 bersalin klau keluar lendir darah mostly bercampur air ketuban sikit ye.. And saya akan terus warded

Mungkin sbb awk baru 1cm. Lepas check bukaan mmg darah akan keluar lagi banyak

3y trước

Macam sy 2 malam ngadap contraction baru bersalin lepas turun tanda darah tu. Tu pun nurse yg bukakkan jalan 😅

pakai pad..pergi hospital utk cek dah berapa bukaan servik

3y trước

da pegi smalam .. bru 1cm ..die sruh balik dlu .. musim covid ...katil xckup .. ward full katenyee ...