False Contraction @ 37 Weeks - Tanda Nk Bersalin Ke?

Harini ngam msk mggu ke-37 kehamilan. Tp mlm tdi scra tiba2 dah mula rasa false contraction @ braxton hicks utk tempoh 30minit tepat pkul 10mlm. Perut tiba2 mngeras & rse senak di bahagian ats perut berlanjutan utk tempoh 30mnt tanpa henti. Smlm siang tiba2 mual muntah, dah mula kerap buang air kecil, mula mudah mbuang air bsr & serviks mula mengeluarkan mukus @ cecair spt keputihan tp msh tiada tompokan darah lagi. Tapi rsnya perut belom menurun lagi sbb bila tidur sy msh ada rse pedih ulu hati. Nk tye pendapat, ni tnda2 dah dekat dgn hari nk bersalin ke? Biasanya mommy2 rse dlm tempoh brapa hari @ berapa lama lagi ni. Sy dah mula nervous nie....

1 Trả lời

Saya bersalin 4 hari lepas..masa 37w 6d..mmg perot mcm x turun lg..sbb keturunan saya perot tgi..haha..masa rasa contraction tu sis cuba tgk jam..brpa lama jarak antara contraction tu..kalau makin pendek..tu betol2 contraction

5y trước

Yeke... Sy jdi skali tu je. Tp mengeras lama straight utk tempoh 30mnt. Tu yg sy pkir tu false contraction... Jln2 satu rmh, mnum air bru lps tu perut ok smula. Panik jgk mula2 kna tu...