Siapa pernah terlebih due?

harini frust sikit, dah sampai due tp belum ada tanda2 kelahiran.🥲🤣 scan 40w doktor cakap air ketuban semua ok. diberi tempoh satu minggu lagi kalau takda jugak kena serah diri ke hospital 23hb. doakan urusan saya dpermudahkan🥲❤️ #kelahiranygke3

6 Các câu trả lời

Pernah.. Last2 induce jgk.. Dh bt mcm2 mmg blum msa dia kluar.. Induce pkul 11 pagi, pkul 6 lbih bersalin.. Sakit dia biasa la. Mcm sakit brsalin.. Tu msa ank no 3..skrg tggu hri ank no 4..dr xbgi lebih due sbb gdm on diet.. Kena admit 20hb ni 😅 btw, smoga dipermudahkan urusan brsalin awk.. Doakan sy jgk ya

3y trước

Admit 20hb cukup 40w ke? Saya pun gdm on diet. Nurse kata kena serah diri masa 38w. Mmg x boleh tnggu smpi keluar tanda ke kalau ada gdm on diet? Risau la pulak kena paksa bersalin.

anak 1st sy lahir 41w 1d 😂 sama mcm kes awk, 40w doc ckp air ketuban ok lg so bg tempoh lg seminggu, tp xturun tanda jugak, masuk hospital utk bantu bersalin- plan induce esoknya 6pg, tp xsempat terus bersalin. awk terus kerapkan byk berjalan, slow2 xpe, baring or ngiring ke kiri,

3y trước

kejap pg jmpe doktor..scan..fbc semue la..pastu tggu kptusan scan sama ada trus serah diri...atau bleh lebih hari lg.... perut dh kosong..menurun ssgt2 dh..tp...tanda2 xde lg.... risau

semoga dipermudahkan urusan sis, sy dh selamat bersalin 11/11 haritu, perut mengeras je takde tanda , pergi check up KK 10/11 tgk jalan dh buka 2cm sampai hospital 3cm pagi 11/11 baru buka 4cm,, masa 4cm tak sakit sangat dh buka 7cm baru sakit kuat masuk lb 1jam dh bersalin ,

3y trước

itulah bawa baring ok je, lepastu bila duduk atau jalan start balik mengeras, saya kalau ikutkan kena induce tapi sebab dh buka sampai 4cm Dr cakap tak payah induce tgu buka sendiri

saya pun 2minggu lepas kena serah diri 40w sbb gdm . tp lgsg xd tanda apa2 . duduk wad smpai 4hari then terpaksa induce sbb dah overdue . Alhamdulillah selamat dah bersalin 6hb haritu .

3y trước

Na Ji Hah dah puan. heheh saya due 16/11 tp beranak 20/11. harini dh nak masuk 21hari dah saya berpantang puan.🥲

sama juga.Kalau minggu depan xbersalin terpaksa laa induce.Saya doakan urusan awak dipermudahkan n doakan Saya dipermudahkan bersalin jugaa ye.

3y trước

@AniqahDahri haa kan?Yang rasa takut tuu sebab kalinie kena swab.Sebelumnie masa 37w pernah admit n merasa da swab,ingatkan bolee bersalin daa rupanya bby xnak keluar lagi.Nie nampakny kena swab lagi sekali nanti bila nak bersalin 😅.Aamiin2,Moga2 kita dipermudahkan..

sis..da bsalinn ke blm

3y trước

tme kasih awk.....