38weeks 6days

Hai mommies, nak minta pendapat sikit . Saya checkup di swasta, last checkup 11/3 haritu & dah tak diberi tarikh next checkup. Doc cuma cakap kalau ada tanda nak bersalin @ kalau dah 40weeks belum bersalin juga perlu serah diri di hospital tempat saya nak melahirkan. Persoalannya, memang kena tggu 40weeks ke kalau takda tanda2 bersalin tu? Apa perlu beritahu pada doc @ nurse di hospital ya? Maafla anak first bersalin awal, ni sec baby risau juga overdue 🥲

2 Các câu trả lời

betul tu. smlm sy br jumpa doc pakar. mmg tgu 40w. klu tak bersalin jgk kira overdue so kena serah diri. 25.3.23 dah cukup 40w. maybe baby nak bg sy puasa dulu ni. dahlah smp skrg scan tak tahu jantina.. kejutan

ye sis kalau takde tanda bersalin, kena tunggu sampai genap 40w. kalau 40w tu masih takde bukaan atau tanda nak bersalin, doctor akan extend lebih kurang seminggu lagi untuk serah diri.