Berat baby xnaik?

Harini bawa baby checkup klinik utk cucuk sebulan. Timbang baby tapi berat xnaik. Nurse gtau sptutnya baby cukup sebulan berat kena naik at least 1kg padahal baby kerap menyusu juga. Baby fully bf. Ada x mommy2 yg ada pengalaman mcm ni? Ada cara x nak naikkn berat baby? Buntu. ?

1 Trả lời

Mommy breastfeed ke? Ada tukar2 breast tak ms breastfeed. Kena bg smpai kempis tau, kalau tak baby cuma dpt susu cair.

5y trước

Bila pegang tu breast lembut je. Susu yg hujung2 tu pekat. 😁 Menyusu lama2 biar sekurang2 15-20 minit, Tambah2 utk newborn.