berat baby

Hi mommies. Nak tanya normal ke dah 33week tapi berat baby 1.9kg? doc dkt kk mcm takut²kan saya smlm dia terkejut dgn berat baby saya. Padahal saya dah pergi buat detail scan and sono saya ckp everything okayy and normal. Saya dah risau and hari² fikir baby saya okay ke tak ?

11 Các câu trả lời

Maybe kecil sikit. Tapi kemungkinan besar badan awak kecil sebab tu baby agak kecil. Kerapkan makan, ambil sarapan. Hujung2 ni InshaAllah masih ada masa utk tambah berat baby. Sbb ada kes baby berat tak ikut usia kandungan. Tapi semua tu hanya anggaran mengikut scan. Ada yang scan berat, lahir ringan.. Yang penting jaga kesihatan dan jgn risau sangat. 😊

4y trước

Ya jangan risau. Kalau sono kata normal dan sihat tu, okaylah tu. Hehe. Lagipun berat bayi ni faktor dipengaruhi size ibu dan juga banyak lagi faktor lain.

Doktor takut2kan tu dia ada cakap apa2 ke sis? Ada doktor ckp baby kecik ke? Sy pun baru scan 33w. Berat baby 2.15kg. Macam tak jauh beza je kan. Tapi doktor takde cakap apa2 pun kt sy

Rasa OK je berat tu.. Sy scan 32 weeks ank 1.5kg dokter kt kecik sikit.. Rasa brt baby sis OK je.. Klu nk tmbh brt baby minum susu sis plus mknan seimbang

4y trước

Sihat baby sis ye.. Sy ni risau gk tkut kecik tp dokter ckp normal je mybe sbb scan ritu pun time pose

Sy baru2 33 weeks 1.9kg jga. .doc xckp apa2 pn. .mgkn dah cantik berat baby tu😉

sy 31 mggu hr tu scan dkt 2 kg anak dok kata ok sbb sy gdm tkt baby besar

Sy 33w Bru 2.09kg sis kata doc ok smuaa gdm on diet

Doktor takut2 kan macam mana tu sis?

Sya 32 week...berat baby 1.9

Sy 32w berat bby 1.4kg.

Cer banyakkan minum susu

4y trước

🤗