Dapat tarikh vaksin

Hari ni masuk 31 week..check dekat mysejahtera dapat date utk vaksin..dalam hati 50-50 je nak vaksin.. nak vaksin ke x ? #pleasehelp

Dapat tarikh vaksin
29 Các câu trả lời

ikut dri keyakinan sis sndiri...sbnarnya bkn sya mnakut2kan, tpi tmpt sya ada 3kes side effect vaksin ni..100% xda kajian ya ibu2 smua yg vaksin ni slamat untk ibu dn bayi..cumanya, secara klinikal selamat tpi x smstinya berkesan...🥺 2 dripada 3 kes tdi dh ditidurkan, gatal sluruh badan, rasa trbakar, demam panas dan ruam mcm ekzema dh 2 minggu..rare, tpi true..☹️ mreka smua ambik pfizer, xda pnyakit...tpi alah trhdp ingredients vaksin ni🙂 sya bukn anti vak, cma kesan tu wujud, hnya prlu tawakal sja...maaf jika ada y rasa ni negatif...just bgtau

3y trước

Anti-vaccine starter pack, '' saya bukan antivaksin''.. alahhhhhh 🤭

Bg sy,better ambik vaksin sbb covid skrg bukan mcm dlu,terutama bila ibu hamil terdedah dkt luar,risiko lebih tnggi utk dijangkiti,lindungila diri dgn bayi..ramai ja ibu hamil dh ambik vaksin pfizer,alhamdulillah okay jaa...doc dah kaji dh apa yg terbaik utk ibu hamil dan baby 🙂

sy punya appt vaksin 1st dose 26/6 ni.. and i decide to go demi baby sy.. sb kita ni preggy mom golongan yg berisiko.. kalau kena covid risau baby xsurvive.. bkn kita minta tp kita xthu sb sekarang byk kes jangkitan melalui sporadik.. better kita protect diri n baby.. tawakkal semoga allah juga melindungi kita..

3y trước

Agree, saya pun 26/06 ni.. InsyaAllah harap semuanya ok

Eh sama la tarikh & location kita... Tp sy sesi pukul 11... Sy dah refer Dr, dia ckp ok blh proceed... Skng sy dh 32w masa makin suntuk... 2nd dos x pe klu dh terlebih 33w tu... Rugi la klu tolak sis, takut nk tunggu turn nti lg lambat... Apa2 pun pilihan di tangan anda... 😉

Saya baru Dapat appoimnt vaksin besok 😅 tapi saya tadi baru je cocok untuk kancing gigi dekat kk . Jem pale 😂 , tapi esok decide nak pergi n tanya kt sana macam mana sbb bru cocok nak cocok lagi . Hahaha tacod mane tau ada solution lain 😬 postponed ke kn . Hihi

3y trước

Tak perlu tunggu 2 minggu

Should be okay sbb ada mmg vaksin utk preggy & bf mom. Tp kalau 50-50 mgkin boleh cuba consult dgn doc based on body condition kita mcm mana. Kalau mmg firm taknak proceed dulu until settle bersalin pon tak jd masalah. InsyaAllah semua selamat :)

nurse area saya siap kol (saya pregnant 30 week) and beri penerangan untuk ambil vaksin ni.. now saya tgh tunggu tarikh (maybe dalam week 32 saya akan ambik first dose) kiraan nurse.. sekarang ni mmng tunggu update dari pihak klinik...

Pergi lah sis. Ramai orang nak vaksin tapi tak dapat appointment. Ni rezeki lah ni dapat tarikh. Apa2 side effect yang dapat (kalau ada) 1000x lagi better daripada kena covid. Baru2 ni dah ada kes ibu hamil meninggal sebab covid.

Better vaksin. Saya dah complete 2nd dose. 1st dose on 31weeks. 2nd dose 34weeks ☺️ tak ada side effect apa apa pun. For preggy mom pfizer je boleh. Go get vaccine ya

3y trước

ini yang saya rasa tak yakin, tiba2 AZ & Sinovac boleh pula untuk ibu mengandung?! Tak berani saya ambil dulu, lama tunggu untuk dapatkan anak yg pertama ni 😔

Sy da 2x tolak vaksin.. 1st dpt sinovac, doc call n dia sndri bgtau tak perlu vaksin.. N 2nd sy dpt pfizer, tp ms tu da 34wks..pfizer boleh utk yg pregnant 14wks-34wks je.. So sy decide ambil slps bersalin je..