Dapat tarikh vaksin

Hari ni masuk 31 week..check dekat mysejahtera dapat date utk vaksin..dalam hati 50-50 je nak vaksin.. nak vaksin ke x ? #pleasehelp

Dapat tarikh vaksin
29 Các câu trả lời

Saya baru amik vaccine. Kndungan saya 26minggu. Alhamdulillah lepas amik vaccine esok nya saya ok2 je. Tak ada demam tak ada sakit2 badan.. jangan risau kita fikir juga kesihatan kita. Kalau dapat tu jangan la tak ambil.

sy 1st dose 28/6, tp vaksin yg sy dpt tu vaksin astraveneca so dorg suh pegi pusat vaksin tuk maklumkn pd dorg, nanti jenis vaksin & tarikh akn dtukar sbb vaksin bleh dcucuk kandungan 16weeks ke tas xsilap saya...

Pergi ambil vaksin utk keselamatan diri dan bayi, lagi2 ibu yg tinggal area Selangor, sekarang kes meningkat sbb kes sporadik yg tidak boleh dikenalpasti dr mn dtg nya, bukan lg dr kluster mana2..

saya dah ambik vaccine dekat Sunway harini. saya 32 weeks 1 day. next appt saya masa saya 35 weeks. saya dah consult dengan Gynae saya, perlu ke saya postponed. dia kata no need, teruskan je 😄

3y trước

hi mommy, saya pun sama dapat appointment 1st dose vaksin dekat sunway jugak for this coming sunday 27/6/21. itulah ikutkan pada tarikh tu ckup2 32 weeks but not sure how bout 2nd dose because by that time sudah exceeded 33 weeks kan not sure boleh ambil vaksin ke x,kebetulan this saturday mmg nk jmpe gynea.so will consult gynea cmne nanti.saya pun tgh musykil nih 😅 ikutkan memang terkilan kalau terlepas peluang utk vaksin ahad nih 😅 called talian vaksin covid hotline tadi pon dia xboleh nak jawap 😂

sama tarikh ngn sy. cuma masa je lain. family sume suruh ambik. in sha Allah protection utk ibu dan ank walaupun dlm hati ad jgk kerisauan. sy skrg 30w tapi lusa dh msuk 31w.

sy pun Sama..Pg td check mysejahtera dpt temujnji vaccine covid-19 tp xtau nak ambil atau tidak..ramai ahli keluarga yg suruh sy hold dulu..risaukn baby dlm kndungan..

3y trước

TQ utk galakkan😘😍

Itulah...samalah kita dpt...pastu kandungan dh 30weeks pastu ank first plk...ada setgh Dr ckp ok..ada stgh lg ckp x perlu🤦🏻‍♀️ how la..

3y trước

baik ambil lepas bersalin kita sakit xpe sis janji bby sihat lagi2 mcm kita ni anak pertama bukn xpecaya vaksin tp itu hak kita xde jaminan klw jdi apa2 sis sy akan ambil jika siap bersalin sbb sy pun fikir ini kepentingan berasama la rindu seperti dulu

better amik sis.. rezeki tu.. sy pn asyik tunggu je panggilan.. tapi xpanggil² lagi.. ibu mengandung yang berisiko je diorang dahulu kan.. hehe

Pastikan Pfizer ramai ibu² dah ambil Pfizer setakat ni alhamdulillah tiada sebarang kesan sampingan teruk. Lain2 vaksin belum ada kepastian.

klau sya.. sya xnak.. tkut pape jd ngn bby.. kita skit xpe.. tkut bby turut merasa sakitt lepas vaksin tu. better lepas bsalin..