hari pertama berpuasa semasa pregnant (16weeks)

hari ni makan sahur banyak dah , nak bertahan puasa konon nya .. pukul 430 petang dah start pening kepala suami pun suggest berbuka je ? berbuka air suam dengan kurma maryam 5 biji .. time maghrib nak berbuka ramai ramai dapat pulak nasi hujan panas habis makan tak sampai berapa minit muntah balik semua nya termasuk ayam golek ? tak pe lah demi awak sayangg ❤️

8 Các câu trả lời

Xpe puan,tak larat jgn paksa. Kita wanita hamil boleh guna ruksah yg di beri. At least puan dh cuba kn. Xde masalah. Sy pun 1st & 2nd Ramadhan puasa ok,masuk hari ketiga & keempat dh flat xdpt juga puasa. Xpe la InShaaAllah nnt boleh ganti.

4y trước

Tulahh...masa anak first dlu mmg xpuasa sbb alahan teruk sgt...skrg nii anak kedua,alahan ok dh...igt boleh tahan...tpi bby xtahan pulak...xpe lahh utamakan nyawa yg dlm rahim nii dlu...puasa boleh ganti

Sama la ,smpi 2 kli tmbah nasi time sahur tp sya smpi bbuka ..jam 4.30 rasa Haus sgt n prut lpar..cakap Kan baby ..hr nie mommy nya nk puasa then esok2 Kita tidak puasa eh..trs perut ok cuma penat skit la sebab msak utk bbuka..

Sy buka puasa pkul 3.10ptg.. Bdn rasa mcm menggigil,perut ase sakit pastu sy muntah²..terus minum n mkn nasi sikit Sayang jugak rasanye tp sayang baby.. Risau memudaratkan

X pe la puasa boleh ganti,yg dalam rahim tu belum tntu boleh..sy 28w pn x lrat perut mngeras baby pn slow je dia.lepas bbuka baru la aktif dia..semoga dpemudahkn urusan awk .

4y trước

Aminnn in sha Allah semoga dipermudahkan semua urusan kita

Saya sempat bertahan sampai pkul 3ptg je..huhu.. Terpaksa bukak puasa. Risau perut megeras n sakit sgt..xdpt rasa gerakan baby.

Sama la..saya pkl 6.30 ptg bbuka..pening smpai muntah2..huhuhu..

Kalau berpuasa tp smpai rasa nk pitam mmg dibolehkn berbuka

4y trước

Sy dah 30w alhamdulillah blh berpuasa...

Yg bt kita muntah balik tuh perut kosong