Makanan sahur ibu hamil

Boleh share menu sahur untuk tahan lama at least sampai berbuka. Makan ape minum ape and any tips untuk tahan sampai berbuka. Teringin nak puasa penuh tapi dah 3 hari belum puasa lagi #7months #1stimemom #firstbaby #bantusharing #Serius_nanya

7 Các câu trả lời

ni cth menu saya: kurma 2-3 biji wajib. rendaman susu & kurma semalaman. overnight oat dgn buah. salad (sayur salad, timun, carrot, tomato, brokoli rebus, kentang rebus etc) boleh makan bersama 1-2 biji telur scramble atau yogurt. roti/roti pita wholemeal boleh dimakan dgn ayam/daging/telur atau apa saja. bubur atau bihun goreng putih utk sumber karbo. air madu sikit dan air masak secukupnya. saya takleh makan nasi lg walaupun dah 30mggu ni jadi gitulah makanannya. tapi Alhamdulillah belum tinggal puasa. boleh cuba mana yg berkenan. lg byk makan lagi bagus boleh tahan lama sikit😬

Hi, kalau saya makan kurma 3 biji & minum susu fresh milk satu gelas. Lepastu makan nasi sikit je & Alhamdulillah bertahan sampai berbuka. Tapi kena ikut kemampuan awak juga ya. Kalau rasa tak larat jangan paksa diri okay ☺️

Menu saya, mkn kurma 3-7 biji. Coklat & instant rolled oat, nasi & lauk mcm biasa. Air lepas buka puasa sampai sahur cuba minum 1.5L ke ats.

saya makan kurma, minum air Milo. lepas tu mesti nak makan nasi. Alhamdulillah setakat ini syukur masih berpuasa #31wpreggy

Susu, kurma, high fibre meal. Tp ini ikut ketahanan masing2 ya Puan. Klu bdn rasa xselesa, bby x aktif better bbuka ya.

kalau sy, makan nasi macam biasa. elak minum air manis, banyakkan air masak. last, makan kurma dlm 3 biji macam tu

Saya makan nasi, 3 biji kurma & air dari mula bangun sahur sampai imsak. Pregnant 30w