40 week hari ni 18/1/23

Hari ni genap 40w tp tanda besalin spt keluar lendir / mucus plug belum ada lagi.. Cuma bby dh kerap sangat mengeras menekan ke bawah.. Pagi ni last appointment di kkia harap² ada lah good news dari doc.. Tak larat dah nak tunggu lama.. Segala mcm senanam dh pun dibuat but still baby masih seronok dlm perut mami ni 😌.. Myb dia betul nak kuar time CNY ni kot.. Tp kalau boleh tak nak lah over due lama sgt sebab taknak kena induce.. Ada tak mommies yg dh overdue tp still belum besalin lg 😁

9 Các câu trả lời

Sy bersalin 40w 1day.mmg tiada tanda brsalin.doc kte kite bg chance 1 day.klau x de tanda kite induce belon.pg tu pkul 1am mngeras n contraction.but still xde tanda.pkul 5am tiber bukaan da 5cm(tiada tanda air ketuban/lendir/darah). Alhmdulillah pkul 848 am sy bersalin normal tnpa induce dgn berat baby 4.03kg. Jgn risau klau tiada tanda.klau perot da mngeras selalu keep on jln je.doa byak2.insyaAllah akn d prmudahkn

2y trước

Ohhh mcm tuuuu okay okay thanksss sis :)

sy dah overdue. risau kna induce.. sy dah cuba jln itik, naik turun tangga, berjln kaki semua pun xberkesan. last2 sy try tips bersama suami. mlm bersama suami. subuh sakit contraction, p hsptl bukaan dah 3 cm.bsok terus bersalin. baby 3.5kg bersalin normal.

2y trước

sis boleh try mna tau berkesan😁. good luck sis. 💪💪

Sy sepatutnya due 17/1 tapi baby masih suka duduk kt dlm perut. Mudah mengeras skrg ni dan sakit sgt pinggang sy 😭 doakan smoga baby sy kluar sblm kena admit 23/1 ni 🤲🏻

Sy due 3/1, bersalin 10/1. Induce belon n drip sbb overdue. Baby pon suke duk dlm perot lama2. Hehe tp dh kluar dh 3.4kg lega. Semoga sis pon dipermudahkan yea🥰

2y trước

tq sis.. tu lah dah tak sabar juga nak jumpa si baby ni.. dia masih seronok lagi stay in dlm perut mami dia.. hopefully esok lusa ada lah tanda keluar

Sama lah kita sis. Sy esok 19/1 due. Smlm doc dah bagi tempoh sampai 24hb ni 😩 taktau nak buat exercise apa dah nak bagi dia keluar.

2y trước

Ada scan. Semalam sebelum seluk, doc scan. Baby dah 3.6kg. Doc cakap smlm dah boleh bersalin dah tapi induce lah. Sy taknak. So dia bagi tempoh sampai 24hb ni.

Saya pon due 18/1 tp bby enjoy lagi dlm perut, cuma kejap2 dia mengeras.. kalau Takde tanda2 25hb kene serah diri terus 🥲

2y trước

tu la sis.. ingatkan saya sorang je overdue hehe.. kalau boleh branak before serah diri ni lah coz tak nak induce 😄

Sama la kita . Due 24/1 tp kena serah diri 23 ni kalau takde tanda . Sebab gdm on diet control . Baby seronok dalam perut .

2y trước

baru dh ni 😄.. tp kalau bby masih lg mengeras boleh je serah diri terus kata doc

sma la sis sya ni due 23/1/23 tpi tk ad tnda2 hri tu kluar air tpi smpai skrg bby ok ja dlm perut ☺️

2y trước

ada cek ke hospital tak sis.. saya tgh tunggu admit je ni.. serah diri mlm td coz dh mula contraction 😁

Sama lah, semalam due, tp dr bagu sampai 23hb ni serah diri 🥹

2y trước

saya due 25/1 asyik mengeras je ..harap cepat la bersalin sblm 25/1 ni😭doakan untuk saya Dan baby ya kawan kawan