Dah terlebih due date

Hari ni dah masuk 40 minggu 1 hari.. sepatutnya semalam due date baby ni..tp smpai skg masih x de tanda2 nak bersalin..risaunya laaaa dok pikir2 nnti kna menyerah diri lagi 5 hari..takut la nak induce2 ni.. anak first pulak tu.. apa yg sy boleh buat utk mudahkan proses kelahiran ni ye? Idea? Tolong permudahkan urusan sy ye ibu2 semua.

2 Các câu trả lời

Insyallah dipermudahkan. Saya hari tu 3 hari seblum due, tak ada tanda tapi cek BP tinggi tak turun2, hantar ke PAC rupanya ada bukaan 1cm, trus msk wad sbb nk kena induce, dalam kepala mmg dah set tak mau induce apa semua sbb org kata sakit kan, tapi Allah permudahkan saya, induce boleh smpai 3 biji,tapi doc msuk yang prtama tu , mmg x tak rasa sakit ap, cuma skit pinggang sikit2 tu je,cek2 bukaan nak nk masuk 4cm, trus tolak labour room😊

12mo trước

terima kasih share experience.. doa dgn tawakkal je skg ni.. smpai skg still x de tnda ni.. sambil tu sy masih buat senaman apa smua.. sy dgr cerita org lain jugak la tu kata induce tu sakit.. emm mudah mudahan urusan sy dn ibu2 semua dipermudahkan

Saya lewat 6 hari yang saya buat squat lepastu bersama tu je la esoknya turun tanda

12mo trước

owh.. ok.. sy cuba semua.. terima kasih