Sex

Hari keberapa selepas bersalin mommy2 bersama dgn suami ?

14 Các câu trả lời

Sebaiknya 100 hari ke atas, sbb luka kt luar tu nmpk dh ok, tp kt dlm tu x thu mcm mne lg kan.. Alhamdulillah suami sy wlaupun mualaf tp die sgt sgt memahami keadaan sy yg baru merasa jadi ibu ini.. Dr start kandungan 8 bulan xd brsama smpailah hri ke 100 lebih tu.. Die ok jer die cakap sbb die xnk sy sakit..sy brsalin vaccuum, byk luka koyak.. Lgpon Yelah pg ptg mlm nak layan anak, pnglaman baru yg penat dan mencabar dr segi mental tambahan FB. Masing2 happy dpt bby, dlm tempoh tu xde fikir utk hbungan intim. Fokus je dgn bby dgn dri awk tu skrg utk pemulihan, dh ok nati bg lah greenlight 😉😅

Habis pantang and kalau dah baik betul2. Boleh lah nak bersama. Yang penting isteri pon puas sama-sama. Bukan nk puaskan suami sahaja ye. Isteri pon ade nafsu yg perlu dipuaskan. Hehehe.

lepas hbis pantang dan seelok2nya slps 100hri pantang..tgok kesihatan ibu mcm mna klau lpas hbis pntg bdn sihat ,hilg trauma bsalin nak bsama suami pn dh boleh dah..

lbih 4 bln baru brsama...dr diri masing2 jg.sy n suami sgt penat urus baby so mmg xde masa nk fikir nafsu tu.lg best dpt tido.

Lepas habis pantang. Bergantung pada awak juga. Kalau rasa ready ok. Kalau tak ready tunggu sampai ready 😊

Lpas abs pntang suami mtk.. Wlupn skit mula2 tp tgk muka suami ksiannya.. Suami pn tkt mula2 ble bini ckp skit. Hahahah

pling elok 100 hri lha..bab org tua2 kata..klau 55 hari tuhh bley dh klau rasa x kekok..

Niat nak 100 hr.. tp disebabkan x ready lg.. kita up lg sebulan dua

anak dah 5 bulan lebih baru kembali bersama 😅

lepas hbs pantang..tp tgk kondisi badan jg la..