Jaundice

Hari ke 22 anak sy still jaundice , Hmhm dah tak tau nk buad mcm mne . Sy Cume ada mslh susu jee Skrng nie . Mata dia pon still kuning lagi .

Jaundice
50 Các câu trả lời

sis jangan mkn mknan panas cthnya bwng putih , lada hitam , halia , kunyit and jamu ia akan menyebabkan kuning naik .. Anak saya pun kena kuning 200 ke ats , saya tak ambik mknan panas trus kuning trun ..

Doct kate ape? Dulu ank sy no 2 kene kuning smpai hilang sendiri... smpaikan kene ambil sempel air kencing and sempel darah buang pinggan... Tp Alhamdulilah semua ok doct kate kuning die akan hilang sendiri

Anak ke2 sye sebulan kuning 2x admit n sampai jumpa pakar untuk amek urine & darah.. Mcm2 dh ikhtiar tapi semua tk jalan.. Dpt result pakar ckp semua okey baby tkde mslah last pakar ckp tk serasi susu ibu.. Sye darah o+

5y trước

Sy pn yg ketiga nih entah la mcm mana,brsalin dh ok ank pulak kuning

Sulam dengan Susu formula.. Ni nurse hospital tmpat sya bersalin ckp.. Sbb bila baby minum susu formula dia akan banyak mmbuang.. Mandian nuraz pun blh cuba.. Cuba la apa skali pun tp jgn bg baby tu yg minum ke apa..

5y trước

Tngok jenis Susu yg sis bg n sukatan dia.. Kadang ad stngah bby xserasi dengan Susu.. Kena try n error.. Mcm sya bg Susu lactogen alhamdulillah kuning turun..

First baby sy mandikan dgn uncang teh,second baby sy minum leong fon, third baby saya mandikan dgn air rebusan cincau dan hentikan mkn jamu pecah darah tu, tunggu baby dah ok baru minum

Mcm saya anak kuning, saya kerap bagi susu je sis. Susu badan saya kurang,saya bagi susu formula jugak. Setiap satu jam saya bagi susu. Alhamdulillah kuning anak dah turun.

Teruskan menyusu ibu dan jangan stress. Saya dulu letakkan daun aloevera yang dah dibuang kulit atas dahi baby, bila kering saya tukar baru, sampai jaundice kurang.

Sy biasa kn anak tdr dlm keadaan trang, spya dia xnyenyak tdr sgt , n jgn tdr kn dia dlm msa y lama then bg susu ibu . Alhamdulillah anak usia 2minggu kuning trun 70 .

try bagi susu formula karihome , dri 0-6month . sy dah try, mmng trun cpt. dri 12 p 10. sy bagi susu badan jugak . drop p 5.2 trus doc suh stop cek kuning , hehe .

5y trước

Tq sis

Try bg ssu formula s26..kebanyakkan org bg ssu tu kuning turun cpt..lps kuning hilang bg ssu badan semula..time bg ssu s26 tu selang2 la bg ssu badan juga