Jaundice

Hari ke 22 anak sy still jaundice , Hmhm dah tak tau nk buad mcm mne . Sy Cume ada mslh susu jee Skrng nie . Mata dia pon still kuning lagi .

Jaundice
50 Các câu trả lời

sy keep bf baby time dia kuning... alhamdulillah sihat dari kuning... mmg ibu kena struggle bnyk laaaa 🤣 moga cepat sihat baby dr kuning 🤲🏻❤️

Anak saya smpai 2bulan baru hilang jaundice dia . Tiap2 minggu ulang alik KK & HKL . Sis kerapkan susu badan je . Biasa 2bulan jaundice tu akn hilang .

5y trước

Sama mcm baby sy smpai 2bln ulng alik klinik amik drh. Xde ubt apa cuma susu bdn je. Xbrni bg apa2 sbb tkt LG mlrt

Ank sa sebulan lebih kena jaundice, last² dct pakar suru bg susu frmula sis, akhir jaundiced dri 200++ trn banyk smpai lah bawa 100

Ank sy hampir 2 bln br jaundice nya hilang..sy drh O..mcm2 cara sy bt tp xjd..last2 adk ipar srh mnm air sengkuang cina kemudian bf...br ok

Sis, doc dh suruh buat liver test tak? Kalau tkde masalah hati. Mmg normal anak sis kuning lmbt baik. Nama dia prolong jaundice.

Sis cuba mandikan baby dengan air taugeh....ank sy 3hari mandikan dgn air taugeh, alhamdulillah...kuning dah turun....

Normal la tuh. Bg byk minum air masak bg kuat kencing berak nti slowly turun kuning tu. Mandi kucai yg dah di rebus.

5y trước

Air masak ibu yg minum. Bukan baby yg minum ya sis. Jangan bagi petua yg mungkin boleh memberi risiko pada baby orang lain.

Bby sy jaundice 21day... hari2 mandikan daun kucai, x jln..last2 bg minum air sengkuang cina alhamdulillah terus hilang kuning tu

5y trước

Tkasih

Anak sy pun dulu ada kuning juga. Tapi saya kerap bagi dia minum susu badan.. dalam 2jam sekali bagi baby minum susu bdan.

5y trước

Ini memang cara yg betul.

Sy ank kuning lbih suka dok wad,bkn apa dkt sana dorg pantau,so tk risau sgt,bnyk risiko kuning ny kalau sis selalu membaca

5y trước

Kan,bca risiko pun dh tkt,tkpe dok wad skurangnya dorg monitor bby kita