Masalah kemurungan

Hi. Harap dapat respon dari yg pakar kalau ada. Kalau seorang surirumah pernah dapatkan rawatan masalah kemurungan dan jika bercerai dengan pasangan, boleh jadikah si isteri hilang terus hak penjagaan anak? Harap ada yg sudi respon. #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Trả lời

Perlu ada surat bertulis dari dktor yg membuktikan ibu dh bebas dari masalah itu.

2y trước

as an ex-survivor of depression episodes, klinik/hospital tak akan keluarkan surat mengesahkan kesihatan mental kita kecuali kalau kita admit ke "hospital sakit jiwa" dan dapatkan rawatan dari sana. masa pkp dlu, polis ada minta surat pengesahan dan klinik yang saya follow up monthly cakap tak boleh sewenangnya pihak mereka nak keluarkan surat pengesahan macam tu. in your case, rasanya judge akan suruh buat penilaian dengan doktor kat specific hospital dulu sewaktu perbicaraan (kalau buka kes hak jagaan anak).