HB makin menurun 💔

Happy weekend semua! Nak tanya ada tak tips naikkan hb? 2nd preg ni hb jatuh teruk… mula 11 pastu 10 pastu semlm chekup 20weeks preg 9.4 😭 minum susu calla milk dah sebulan… tapi mcm makin teruk 🥲

8 Các câu trả lời

awak takde skip ubat kan? Saya makan zincofer sampai third trimester ni, zincofer bagi i mmg the best lah die buat hb i naik and maintain. Tapi bagi i lah sebab i boleh telan😂 cuba awak tanya dr atau kk mane tau dieorang boleh suggest ubat lain?sebab bahayakan hb turun ni

Saya pun 19w check up dari 14 turun 11.5, jauh betul..tp mmg silap saya kerap minum teh ais & makan vitamin pun tk ikut timing yg betul.. tp saya mmg hari2 ambil. Cumanya pnyerapan bagus masa kita makan vitamin tu setiap awal pagi pada wktu yg sama

ada nama ubat tu everet (pil warna merah) kalau tak silap saya , tu kuat naikkan hb untuk ibu mengandung sbb saya makan tu 1 biji setiap pagi 2jam sebelum@selepas sarapan alhamdulillah dari 9.4 hingga 11.5 dalam brpa hari saja

Sy mkan ubat dgn mnum air limau kasturi tanpa gula Lpstu masa breakfast makan oren . Ni sy bt masa cek up je haha😂. Naik 13 dri 10

saya macam awak tapi saya drop masa 28 weeks sekarang 32 dah naik balik saya makan maltofer dengan jus delima dari 10.1 jadi 11.4

https://vt.tiktok.com/ZSLShSakq/ Try ikhtiar consume ni sis👆🏻. Ramai yang bagi feedback bagus sangat untuk low hb.

Minum enfamama, for me alhamdulillah hb makin naik, boleh cuba sye mula2 11, then 12.3, haritu 13, now 13.5 ☺️

try minum susu shaker hb akan naik, baby dh umo 8 bulan pon dh blh minum