Ibu2 Boleh syarekan tips agar anak 2 tahun petah bercakap & tidak menangis bila nak kan sesuatu.

Hanya tahu sebut baba,mama,kakak

2 Các câu trả lời

banyakkan berkomunikasi dgn baby awak. kalau awak ada bg baby tengok cerita mcm mrs rachel. awak kena buat gaya berserta mimik muka sekali. supaya baby tertarik utk ikot. ulang perkataan yg sama byk kali. sebut perkataan penuh semasa berkomunikasi. kalau ikot kan baby dh boleh sambung ayat utk beberapa patah perkataan

1y trước

tq atas respond

kene bykkan bercakap bahasa baku pada anak..jangan cakap bahasa baby yg pelat2 tu..