Hamil 6minggu,kalau buat kerja rumah sapu cuci bilik air takpe kan?Anak first terbaring jer,ni no 2 tak duduk diam pulak

Hamil 6minggu anak no 2

5 Các câu trả lời

setiap orang akan berbeda baby kat dalam pun dy punya tahan tubuh yg beda2 macam saya start hamil sampai lah 29 minggu alhmdulillah masih boleh buat kerja...sebab saya tak ada alahan kalau ada alahan mcam muntah ke pening ke baik bnyaj rest...semoga baby membesar dengan baik n sehat sis

.. jgn buat kerja2 berat je dear.. like mngangkat barang.. bgus sis bole buat kerja by 6th weeks pregnancy, kalau saya plk asyik nk baring sje.. muntah2..

Awl2 bhya sis.. Tp bgntung ats bdn msing2.. Sy now 20mggu 6hri.. Smlm kms umh. Mop lntai. Agkt bakul pnuh nga kain.. Alhmdulillah bby okey still gerak2

Boleh je. Tp make sure jgn angkat benda berat or buat keje yg boleh dtg bahaya. Kalau cuci bilik air tu kne hati2 takut terjatuh.

better jgn