Ikan perkasam boleh makan tak ?

Hamil 10 minggu,boleh makan ikan perkasam tak ? Tiber teringin pulak dah 😅

1 Trả lời

Ikan pekasam tu peram dgn garam byk kn? Masin kan? Mkn sikit je boleh kot utk merasa mkn ngn nasi putih. Tak sesuai mkn masa pregnant. Kesian janin & takut awk pula ada tekanan darah tinggi & penyakit kardiovaskular/jantung. Nanti masalah2 lain dtg tau semasa pregnant & masa bersalin nnt. Hanya 1 sudu teh garam = 5g garam shj sehari yg boleh diambil dewasa mengikut "myhealth.gov.my".

3y trước

ok baik kak. terima kasih kak atas perkongsiannya ❤️