Induce untuk bersalin

Halu, mau tanya siapa sini ibu2 yg pernah induce bersalin? Due 30/5 ni tapi still takde tanda2 lagi, dr syorkan lapor diri pada 29/5 ini utk induce . #firstmom #firstbaby

2 Các câu trả lời

Saya mintak induce bersalin 17/5 haritu, sbb masa nak teran jadi tak lepas hehe, sbb contraction saya yg normal tu pendek dan tak kuat. So takleh teran. Bila masuk je air induce tu kat tgan dgn air ubat tahan sakit. Terus boleh teran 3 kali kluar kepala anak. Masa masuk air induce tu kjap sngt saya boleh teran terus. So jgn risau sis, saya boleh tahan mesti sis boleh tahan💪🏻 inshaAllah boleh tu semoga dipermudahkan ye🤲🏻🥰

Ada gdm ke? Sy dh overdue xbsalin lg, dktr bg surat serah diri 1/6.

2y trước

Sama lah. Tp smlm dh pergi scan semua ok lg.. Dktr kk bg surat terus.. Bby position kt bwh, ketuban still on range, bukaan pn 1cm saja. So skrg sy cuba sebaik mungkin utk kerap bjalan, light exercise...moga2 bby mau keluar sblm serah diri.