macam mana nak kira gerakkan baby?

halu mami semua, sy 28week. alhamdullilah.. nak tanya, mcm mana nak kira baby kick ya? 9am-9pm.. boleh siapa siap bantu sy? blurr pula. maksudnya bangun awal dari 9am, then 9am kalau baby tendang kira 1kick ke? lepastu mcm mana?

1 Trả lời

mula 9am, klu rasa tendang, kira 1x. 9.30am baru kira gerakan ke 2. meaning dari 9am - 9.30am, tak kira berapa byk awk rasa tendang, dikira 1kali. 1jam max 2x gerakan

1y trước

ohh kiranya stengah jam 1kali tendang ya?. kalau 9 rasa, 9.20 tak kira 2kali lah kan?