enzema baby

halo moms😉 baby saya dah 6 bulan 1 hari,memang 3 minggu selepas ia lahir muncul macam ruam merah doc cakap enzema tapi memang tak hilang sampai hari ni,saya dah cuba macam cream buds,sebamed and just so so je,boleh suggest tak saya nak guna sabun or cream ap yer ? saya guna sabun drypers .

5 Các câu trả lời

Hi sis, baby saya juga ada mild eczema. Dr bagi hydrocortisone cream (ada steroid) untuk sapu. Tapi yg paling penting untuk sembuhkan ruam ni ialah lotion yg baik. Jgn abaikan lotion lepas mandi. Saya guna lotion Topicrem. Memang moisturize baik baik. Dan bila mandi, gunakan sabun yg X ada wangian dan gentle. Bila ruam sgt merah, i juga gunakan oatmeal dlm air mandian suam. Harap boleh serasi dgn baby Puan.

Gunakan krim HB tabib, boleh check kat shopee, organic dan mmg effective hilangkan eczema jika ibu mahukan approach tanpa gunakan steroid. Baby boleh pakai. Susu formula kalau boleh tukar kpd non lactose punya (ade brand similac) 😊

anak saya pun puan alhamdulillah dah sembuh dari enzema tapi bila dah makan dia naik bintik² merah tapi wat masa ini dia tak boleh MKN ayam ,pisang

sis g kk ke or swta?lau lom g klnk swta bter g c2 ja..bg sy baloi dan mujarab cream hilangkn ruam or ezcema

mommy boleh try set bumbum ni boleh utk kulit sensitif.. boleh pm sy www.wasap.my/60129876070/bumbum