baby 9 bulan,

Hallo semua... Ibu² Sy mau tnya normal ka,baby sdh masuk 9 bulan tinggal tunggu hari bersalin, baby tuh kecik jee dlm kandungan 1.08kg....tdi sy ada dtg hospital ibu dan anak, dokter suru sy bersalin paksa dlm seminggu ni.... Cuba dlu share² sepa yg pernah cam ni.... Dokter ckp, baby sy okey, jantung okey, pergerakan okey.... Semua okeyy lah, cuma baby sy x beberapa berat.... Demi kebaikan dokter ckp sy kena bersalin paksa dlm seminggu ni.... Tkut² baby d dlm ada apa².....tolong² yea sepa pernah lalui.... Boleh komen yea atau kongsi² pengalaman... Sbb ni baby fisrt nii ???

1 Trả lời

hye awk. sy pon penah jadi mcm awk. wlopon da 9 buln tapi perut, baby dlm perut stil kecik.refer check pakar anak normal 2.5kg. tapi kk scan 1.9kg. mcm baru 28weeek. kene tendang pegi pakar , refer ballik ke kk. .kene tendang lagi ke pakar. smpai dokter pakar tetap kan 1 tarikh utk induce jugak wlaupon xde tande² bersalin. cuma takot anak terlalu lame dlm perut jika masih tnggu due date.mngkin sebab sy kurus. sebab tu anak nmpak kecik. tapi alhamdulillah smue selamat. skrg anak sy pon da setahun 4 buln.