Masih tertnya

Hallo mommy semua...10week belum nampak baby sma bunyi jantung baby ...biasa nya brpa week Bru npak ya??..scan dr atas perut jaa ..Doktor dh suruh admit Dan cuci😥😥

9 Các câu trả lời

kes macam saya sis, saya 3 kali scan 3 kali kosong, last scan week 11 tepat, n klinik buat surat terus refer pakar o&g hospital, sbb doc klinik kata kalau btul kosong takut jangkitan kat kita pulak kantung tu lama2. Lepas dah dpt surat, esk nya saya pergi hspital dgn hsbnd, tpi di bagi tarikh lagi 2 minggu dari tarikh saya pergi tu, tapi tak sngka 2 hari lepas amik aptment saya gugur sendiri, bleeding teruk jugakk. Saya tanya jugak nurse di pakar hspital dia, disebabkan saya tarikh lambat sngat, dia kata dorg akan scan semua bru dorg akan bagi tempoh utk jatuh sendiri, kalau tak jatuh jugak bru kena cuci. Sis ada scan dri bawah, kalau dari bawah pun tak ada, mmg kira kosong sis, baru dorg decide cuci, bukan trus admit, terus cuci.

sya 9week sama mcm sis..doct mnta tunggu 2week...11w,refer hkl..scan ikut bawah,kantung dah xelok dan confirm kandungan xjdi...doct tnya nk cuci/turun sndiri...sya mnta turun sndiri...then dorg cucuk ubat kecut rahim dekat paha...malam tu jugak,sakit dan jatuh sendiri..kantung besar tapak tgn😔😔..balik pantang kat penang,keluar 1kantung kecil 2jari😢...Allahu,tiada rezeki...semoga puan tabah harungi ujian dan dugaan..wanita² ttc dan wanita² tiada rezeki ni..kuat sebenarnya😊

Tunggu lagi dua minggu,mungkin lambat nampak ataupun sis refer dengan doktor lain pulak..at least ada banyak opinion..mintak scan tvs sekali dari bawah tu..kalau kantung cantik dan takde bleeding and spotting..InshaAllah ada rezeki tu 🥰

sma laa mommy 🥺tp doc sy tda sruh cuci . dia sruh scan untuk 12week lg lgpun teda tnda2 sakit prut dan kluar drh . doc ckp org tda sma ada yg bru 6week nmpk heartbeat bby suda . smoga kita baik2 sja mommy🥰

Sama dengan saya, masa 8minggu kantung kosong je tapi membesar elok. takda sakit apa & takda discharge apa2. Dr suruh repeat lagi scan masa 12minggu. Alhamdulillah baby ada & dah ada heartbeat dia.

sy baru balik dr kk doktor scan alhamdulilah baby dah nampak siap doktor tunjuk & bagi dengar heartbeat baby 🥰 8w2d.

ikutkan 10w dh nampak baby, kaki tangan tp kecik. doc tak suruh scan tvs ke sebelum dia suruh cuci semua tu?

sy 12 weeks baru nmpk jantung bby, sy doakan smoga smua baik² utk sis

Seawal 8w blh nmpk. Masa scan, kantung bulat ke?

2y trước

kantung bulat juga Dan membesar..cuma kosong..