minum air gula

Hai...saya dah minum air gula masa 10weeks ,alhamdulillah result ok.Sya repeat lagi minum bru ni 3hb kandungan dah 28weeks result lekat plk....ada mumy2 yg gdm on diet boleh bagi tip apa yg mumy2 mkn..risau plk saya??

1 Trả lời

Hai sis.. Sy dulu GDM in diet. Gula sy 11.7 lepas minum air gula.. 😂😂 3x je monitor gula (4xsehari) semua bawah 5. Tipsnya 1. Jgn ambil makanan dan minuman manis. Gula langsung x ambil.. Kek, coklat, aiskrm, kuih etc x mkn 2.kurangkn pengambilan karbo (nasi, roti, kuih, biskut, ubi ubian, carrot, labu dan apa2 mknan yg ada karbo) 3. Sebab kurg mkn nasi, kalau lapar, mkn salad, timun (yg berasaskn air) 4.senaman 150min seminggu Seksa tp bila fikir baby, semangat tinggi semula sbb 2nd pregnancy (first gugur) dan dah tua.. 😅

5y trước

Terima kasih sis infonya....saya mesti buat demi ank😊