Result ujian OGTT last week..

Alhamdulillah. Result minum air gula hari Rabu minggu lepas normal je. Tapi nanti baby 28weeks kena repeat minum air gula lagi 🥴 #13Weeks #3rdBabyMFA #CikAtieYangBahagia #HappyWifeHappyUmi

Result ujian OGTT last week..
10 Các câu trả lời

Alhamdulillah, dari sekarang kena jaga makan, control portion ..limit kan manis juga. sebab result saya macam awak jugak .check pertama .4.6/7.1 .. masa 28 weeks haritu ..saya sangkut Gdm ..4.1/8.1 ..sebab sebulan nak check tu asyik nak makan manis, craving chocolate, makan kurma lebih sangat sebab nak naik kan hb .. jadi awak hati hati ya ..

2y trước

InsyaAllah. Terima kasih sis. Iye kena betul² diet control 2 hari sbelum nak minum air gula tu. Elakkan makan makanan & minuman manis² kan..

Bacaan tu normal lagi , sis kena minum sbb apa ? Saya sbb ada sejarah keluarga and obesiti , dn dh minum kali kedua x ambil lagi result

2y trước

sebab faktor umur, family history & bmi overweight 🤭

Bacaan ok tu. Sy pun minum masa 12w dan dh repeat utk 28w. Alhamdulillah dua2 ok saja.

2y trước

Alhamdulillah. Semoga semuanya baik² saja 🥰

saya pon kene minum time 28 week sebb berat badan naik mendadak tapi xpe janji baby sehat in sha Allah

2y trước

amiin ya rabb

sekarang kena 2 kali minum air gula ke? dulu² sekali je minum..saya minum masa 3/3. harap² okey lah.

2y trước

nurse tengok faktor family history, umur kita, bmi melebihi ke tak. lam buku pink ada details pasal minum air gula ni

sama la kita ni nnti 24week repeat lg mnum air gula Dan scan skali sbb URI d bawa

2y trước

mudah-mudahan ❤

Mnum air gula dua kali sbb satu faktor umur, berat naik mendadak , family history

2y trước

iye. betul sis

🌻❣️

ok la tu bacaan nya

2y trước

alhamdulillah

taniah

2y trước

alhamdulillah