34 minggu 2 hari

Hai..NK tnya kwn sya mngdung ank luar nikah tpi DH 34 minggu 2 Hari Masih blh buka buku pink Di klinik kerajaan Ka?

18 Các câu trả lời

Buku pink tu penting untuk panduan bersalin nnti dan daftar baby . Buat je tak apa cakap tak pernah checkup . Nak lagi senang pergi swasta , tapi kena kluar duit lebih sikit lah . Dan kalau tak kawin lagi kalau bersalin kerajaan jkm akan dtg check . Kalau nak jaga baby tu mak bapak kena tau sebab nnti hak penjagaan akan jatuh dkat tangan mak . Si ibu akan jadi nama kedua .

5y trước

bersalin di hospital swasta jkm tk masuk cmpur sis mereka cuma tnya lepas bersalin anak siapa jgaa

Takpa boleh ja .. saya pun sama jugak, saya 32minggu baru bukak . Nurse tak marah punn .. takdk sangkut apa pun .. cuma family dia kena tahu lah .. Dan satu lagi jangan bawah umur .. kalau bawah umur diorang cakap akan ada tindakan tapi saya taktau lah apa .. sbb saya bukan bawah umur

5y trước

Betol, dlu sy duduk satu ward dgn remaja bwh umur msa sy preggy ank no2.. pegawai jkm n polis dtg ward urus psl that girl..kesian..tak tau ape nasib nye..

Haritu saya 25weeks baru pegi buat buku. Lepastu nurse cakap "kamu pun bercadang nak bersalin dekat rumah ke ni?" 😂 tapi time tu suami saya ikut skali jadi dia yang kena bebel oleh nurse, bebel gurau2 je

Nurse memang akan bebel sikit sebab lambat & nurse trpksa cucuk vaksin dll, sbb sptutnya dari 20weeks keatas dah kena jarum itulah, inilah. Jadi proses jarum menjarum tu jadi kelam kabut sikit 😀

Bleh ja . Dia akn tny knp to je at least awak ad buat bku pink penting sbub nk tgk awa dgn kndungn nanti . Tp nanti da brsalin kne ad waris tau

4y trước

Kalau akak kandung bleh aseny nanti dc akn kol mak awak jugk . Tp arito sy tgk akak dia dtg amik. Tgk hsptl kot tp time sy memang awa da brslin . Dc trus kol parent awak

Boleh cakap je dgn nurse, diorg nak buat mcmna kalau dah mcm tu sebab diorg lg pentingkan kesihatan janin and ibu banding status dia..

Buka je. X yah pikir org sangat. Penting kan kesihatan diri dengn baby tu. Kalu kne bebel ngn nurse tadah je telinga tu.

Boleh..pegi je bwk ic ke kk..just fikir psl baby biar je klau nurse nk ckp pape pekakkan telinge. Taking care dear

Blh..klau xbuka buku lg risiko klau trjadi ape2..cma tahan tlinga la kne bleter kt nurse

5y trước

Melainkan sis ni bawah umur..mmg akan ssh sikit la proses nya..yg penting skrg..sis pegi kkia n buka buku pink..sng nanti nk bersalin kt mana2..jumpa nurse baik,xde la nk bleter..klu jumpa nurse strict,mmg kena marah la..tp buat xtau je..sbb diaorang lg pntgkn kesihatan baby n ibu..bkn sis sorg je yg diaorang pernah handle..xpyh byk fikir sis..kesian baby klu ibu stress..😊

Buku pink tu penting sis...klu boleh buka la...