Makan jamu

Hai,nak tny boleh ke consume jamu semasa berpantang?

2 Các câu trả lời

Bila bby lahir,biasa ade kuning, xleh mkn jamu kayu akar semua sbb brsifat panas, lagi lama nnti bby kena kuning.. tggu bby oke, bolehlah guna jamu.. apa pun, sy cdgkan pemakanqn yg sehat, dan supplement yg selamat dari kkm.. 😊

3y trước

Kuning anak bergantung pada anak sis, kita x boleh kawal.. cume sperti yg doc n nurse bgitau, kerapkan penyusuan sebyk yg mgkin, nnti anak akan kerap mmbuang, akan makin trun la kuning.. biasa dlm 2-3mggu jek, klu berlarutan smpai sebulan dua, dia akan jdi prolonged jaundice.. apa pun keadaan anak, sis kuena kuat n tabah ye, jgn stress2 ya..😘

tak boleh. mkn buah2 & sayur2 je. mkn ikan elok. jamu ni dh bercampur mcm2 bahan, rosak buah pinggang nt