?

Haiiiiii ibu ² semua and bakal ibu juga?..nak tanya tea anda tea'o spnjg awl kehamilan nii boleh minum tak? Anything else juga yg tak bole diminum..sy takut ada effect kat baby?

16 Các câu trả lời

Teh o..boleh jer minum...cuma nanti effect kat ibu...sb teh ni...setahu sya angin..ikut ats ketahanan bdan masing2. Ade org than...ade org xthan..t bdan start rase lengoh2..sakit2. Xsdp bdan...hehe

Minum teh tak sesuai utk bdn sbb akan mengakibatkan dehydrated. Bila bdn kurang air, kencing pun akan pekat, kesian baby nnti oxygen tak smpai ke dia. Kurangkan mnum teh dan kopi

Boleh minum tapi teh ni boleh jadi angin sis. Kalau badan tak sedap tu better stop la ye. & teh jugak dalam kategori kaffein. Boleh jejaskan hb nanti.

Teh, kopi, milo tak syorkan utk minum. Sbb ade caffein. Caffein ni die halang penyerapan ubat. Tu yg doc sy bgtau lah. Die lg galakkan minum jus mcm tu.

5y trước

Minum jus lah sis. Sy pg pg tu mkn pil zincofer dgn jus orange dlm kotak tu. 2 jam lepastu baru mkn roti dgn air kosong pulak.

Sy jenis angin kuat dlm badan...segala adik beradik pak menakan teh semua xleyh minum. Kembung perut...hehehe.

Boleh je tp sebaik2nya tak minum sbb ada kafien. Minum sikit boleh kalau tak tahan jg.

5y trước

Horlicks bleh sis.. ada acid folic lg 😁

sy dlu xbole mnum sgt..baby jd trlmpau aktif wktu mlm smpi nanges2 sy thn skt n senak perut

Saya masa awal pregnant selalu je minum teh o. Tapi dah 3rd trim ni dah kurang.

Teh, nes,milo, kopi dokter suggest kn kalau boleh Tak bgus di amalkn waktu kehamilan,

5y trước

Sy minum milo + susu sbb xlalu minum susu sj..Doc ckp oke je..

Sebarang minuman bercaffein boleh minum sekali sehari je kalau hb okay..