Breast pump

Haiii mommy semua.. Breast pump wajib beli ke utk yg housewife.. Bantu jap pening nk beli yg mana 1.. Manual ke yg ade wayar tu.. ##ingintahu #seriusnanya #firstmom #firstbaby #pleasehelp

16 Các câu trả lời

kalau ikot kan tak perlu beli. 1st thing 1st awak belajar dulu ilmu penyusuan susu ibu🤍. belajar cara lekapan baby yg betul. belajar feeding que baby. bila perlu bg baby susu. kenapa boleh bengkak susu? punca bengkak susu? bengkak susu xkn berlaku suka2😊. dan jangan salah faham bengkak susu ni bukan bermaksod susu badan kita meriah ya😅. antara punca bengkak susu 1) mempunyai masalah lekapan. bermaksod lekapan baby salah atau baby ada tongue tie 2) jarak gap penyusuan yg lama 3) teknik penggunan pam yg tidak betul 4) penggunaan size corong pam yg tak betul 5) pakai bra size terlalu ketat, stress

9mo trước

Terima kasih sudi ajar

Saya housewife dan saya rs perlu breastpump. Lagi² handsfree sbb time² nak wat keje rumah baby tidur mesti nak pump kan. At least beli sebelah dulu pun okey. Kalau breast tak besar sgt prefer Autumnz Edge, tapi kalau breast besar rasanya kena beli yang bercorong. Saya pernah pakai 3 jenis, Portable, Double Electric dan Handsfree, Of course lah handsfree paling best, tak lenguh tangan nak pegang selit dalam bra je. Kalau berkemampuan sila lah beli breastpump hehe walaupun housewife 😊

9mo trước

Lebih kurg rm260 utk single. Saya prefer beli yg pricey sikit sbb lain tau rasa suction yang murah dengan yg mahal. Kalau pump mahal biasa suction dia smooth je thu² dah penuh cup, kalau pump murah biasa suction mmg sakit sikit saya mmg tak boleh nanti stress 😅

atas keperluan jgk.. kalau saya tak rajin nak pam, nak basuh parts nak basuh botol2 bekas2 isi susu semua tu.. senang anak nak susu kita sua je 😆 alhamdulillah now anak dah 1y3m dah masih bf..husband banyak support sbbtu masih boleh bf.. kakak ipar saya kerja pun pumping mom jgk now anak 1y still bf tak pernah fm sbb husband banyak tolong.

Beli real bubee tu je sis murah pon murah tahan lama dlu sye ank first gune jenama tu,mmg perlu sediakan kdg baby tido je susu bengkak merana nnti klu bengkak susu ade pump blh pump simpan kdg klu baby kne tahan wad kite blh pump kt rumah utk elakkan susu bdan kering

9mo trước

Ooo ok2.. Terima kasih bgtau

Saya pon curious juga ... suami yg tanya nak beli ke ? saya tak terpikir pon sebab tgk adik ipar tk pakai pon housewife juga ... tapi ada baca kene beli lepas bersalin sebab nk tgk mana yg sesuai dengan breast kita ... hmmm still mcm tk reti 🤣 Kena study lagi sementara belum beranak ...

9mo trước

Tu la.. Aduhaiiii tp sy ingat nk amik yg real bubee tu je.. Sbb housewife kan better bf je trus xyah bg botol

saya dlu pon pikir tknk beli sbb housewife penyudahnya bengkak susu mse dlm pantang , susu trlampau byk baby blom bole terima susu berlebihan .. seksanya bengkak susu pstu saya mntk husb belikn yg manual je jnji bole legakn bengkak . skrg bby da 3months tk pkai da sbb bby kuat df

9mo trước

Ooo berguna jgk la benda nie.. Xpe la nnti nk kena beli jgk la standby kt umah

Tidak laa wajib sbb boleh buat teknik perahan tangan kalau tiada breastpump.. tp bagus juga ada sebagai backup.. sy cadangkan beli yg manual.. sy sendiri sbg surirumah rasa yg manual lg praktikal berbanding elektrik pump.. ni pendapat sy la 😊

8mo trước

Di shopee rm90++

sye housewife and ade beli breastpump. guna masa dlm pantang je sbb nipple melecet truk lps tu smpai skang xguna pun. baby reject botol 100% and mmg direct je dgn dia. sye blh buat preloved kalau sis nak sbb mmg xguna dah. jenama mikubi.

kalau sis plan nak direct feed tak perlu lagi sis. belajar ilmu direct feeding dulu. marmet etc. kalau nanti ada problem, baby taknak direct ke etc, baru cari breast pump. tapi boleh je nak study2 dulu breast pump apa yg okay dan sesuai

9mo trước

faham. FTM kan kita pun mcm tu dulu haha. study je dulu riki2 harga etc. sebab kalau baby tak ada masalah, memang tak recommended pun untuk pam first 3 months. nanti supply tak tally dengan demand baby, senang nak bengkak susu etc. unless kalau memang ada masalah lain. kalau semua okay, lepas pantang nanti pun sempat lagi nak beli breast pump 😉

pada pendapat saya kalau suri rumah tak payahlah, kalau dah start pam kena buat selalu kalau tak akan jadi bengkak susu sebab dah oversupply, kalau nak buat backup susu boleh marmet je.

9mo trước

perah guna tangan. boleh tgk youtube cara2 marmet