37weeks balik kedah

Haii , sya duduk klang Dan esok sya nk gerak balik kedah ikut family mentua. Dan balik semula ke klang lusa petang. Bahaya tak utk kandungan yg menunggu hari ni. Dilema betul , risau sgt nak balik Sana.

10 Các câu trả lời

Sy last week pergi kl, 37weeks, dr penang, so far Alhamdulillah ok. Mula tu risau jgk, Tp sepanjang perjalanan kami kerap stop utk keluar kereta & jalan2 sikit. Sama ada nk ke toilet, @ saja stop utk nk berjalan. Duduk lama dlm kereta risau jgk peredaran darah tu. Semoga dilancarkan urusan sis. Kalau belum ada tanda2 ok je rasanya

ikut hati nk balik raya di kg jga di kedah.. tp bila kenangkan kandungan 36w saya simpan dulu hajat tu.. pregnancy ke 6 ni risau jga nk travel long distance… nk2 musim raya jem teruk… tp kalau rasa ok proceed je cuma kena ready mental fizikal lah if jd perkara2 yg luar jangkaan… nauzubillah.. moga sentiasa dlm lindunganNya…

Sy pun dah 35w 3d doctor advise tak bagi balik raya.. nak ikutkan selangor - kedah - perlis.. doctor suruh avoid sbb anytime boleh deliver.. skrg pun dah starr rasa contraction.. kalau boleh nk deliver 37w above tp tu laa kita hanya mampu merancang so better utamakan baby dulu sbb risau jadi apa2 masa di jalan tgh hadap jam ke..

setakat dlm malaysia takde masalah pun. cumanya... kalau incase tiba² nak terbersalin tak best la kan, bersalin tempat lain.. preparation dari segi tmpt menunggu ahli keluarga apa semua, masa.. mcm dah menganggu. kalau rasa okay je takpela

sye bru je balik dr mersing ke sepang 38w sbb nk pantang dgn mak. spanjang perjalanan tu perut bnyk kali mengeras walaupun bnyk kali jgk berhenti. hti2 la sis nk travel jauh, kalau blh elakkan, elakkan la sis. bdan akn rse letih sgt2.

better avoid dkt2 nk bsalin ni .tkut awak pn trlalu letih jg nnti. . 37 ni anytime je awak..kalau nk pgi jg..kena standby bag hosp la..incase tgh jalan kalau sakit..boleh trus ke nearest hosp

Jangan travel… saya travel dari putrajaya ke langkawi 36 minggu 4 hari, bersalin kat sana… dan sekarang baby saya dah selamat meninggalkan saya 3 hari lepas 😔

selalu doktor yg tak bagi travel ni dia swastakan. saya doktor. saya galakkan diri saya dan patient saya balik ke rumah, better mak jaga lagi2 first baby.

Kalau saya secara peribadi, saya takkan travel jauh lepas 30w. Anything can happen.

boleh je nk blik... tp kna bwa smua brg kprluan....stndby incase jadi pape