Keliru bersalin anak sulung

Biasanya anak sulung kalau bersalin minggu ke berapa ya... Keliru lah nak balik kg terus raya nanti atau tak... Due 11/6 nanti... Sya stay selangor, balik berpantang di kedah

9 Các câu trả lời

Macam saya anak sulung jugak, saya duduk perak, tapi Insyallah nk bersalin n berpantang di rmh mak saya, di Kedah. Dari awal kehamilan saya tnya nurse, nurse kata nk balik dalam 36minggu mcm tu, bagi sttle checkup di sini semuana. Saya due 25/6, mgkin hujung bulan 5 nk balik sna. Tapi sbnrnya kna get ready je, risauu. Barang2 baby pun, duk pikir, eh bila nk bawak balik, takut trbersalin kat sini ke, overthingking btul. Saya skrg 29w, setakat ni Alhamdullilah x dak sebarang masalah gdm ka, atau apa2, Insyallah

1y trước

Yeke sis. hehe, saya due tu 25/6 tu, tapi kalau scan sllu naik 22/21 mcm tu ikut ukuran baby tu kan, tapi doc tak cakap apa2 pun psl EDD. Barang pun beli basic jugakk hehe, tapi basic2 banyak jugakk, skrg sya n suami delima nk angkut brg tu bila, takut terberanak kat perak, pdhal barng dah angkut ke kedah. heheh😂. Anak sulung ni tak tau nk agak, yg mak saya kata eh jgn pening kepala, mak dh beli ni sikit2 letak kat rmh dia, alahai dgn mesin basuh mini dia beli, ampai la, baju jgn kataa, tilam2, pdhal saya dh beli dah. hehe

Sama lah kite. Tp bila tnya org lain dorg ckp estimate nk bersalin boleh tnya adik beradik yg lain. Sllu nye xjauh beza😂 3-4 org dh tnya smua ckp cmtu. Sy plan balik balik 2 minggu sbelum due🫣 sy duk perak tp nk balik rumah kg kt ganu haha

Sy pun anak sulung tp husband sruh blik raya klntn ni stay sana terus dah, x bg ikut blik sremban dah.. due hujung bln 6.. sbb dy terover bmbg sbb kwn2 rmh sblh smua hntr bini blk kg 3,4 bln awal dr trikh due.. 😅

Tak tentu awak. Ada yang awal, ada yang overdue, ada yang ikut EDD. Awak dah 3rd trim kan? Dinasihatkan tak berjalan jauh. 3rd trim ni dah fasa kena be ready.

1y trước

Seeloknya awak rancang la betul betul

Saya due 1/6 balik raya ni trus stay kpg , risau terberanak awal 😅 sb klu duk umah sendiri pun xde sape risau juga kalau sakit sorg2 masa suami pergi keje

sy pun nak balik raya kedah ni , angkut semua barang baby terus duduk kedah.. Skrg dah 33w.. Due 3/6

setiap kelahiran tak sama sis..anak 1st 39w..yg 2nd ni skrg ni 30w tp harap sgt baby keluar awal..

saya pun anak sulung due 16/6 memang duduk rumah je start pertengahan bulan depan

sy skarang 33 week dah balik