Injection depo (perancang)

Haii semua ibu2... Nak tnye sikit la ttg injection 💉 depo.. Bole buat bleeding (piriod x bhnti ke? ).. Lame sgt da piriod ni dtg.. Dr 19. 2.2021 ritu smpi skrg x bhnti lg.. Next due cucuk ritu bln 4.. Tp sy x pegi cucuk.., sy refuse sbb risau nnt next darah x hnti mcm skrg, ssh pulakk.. Ni pon da ssh hati.. Darah klua jap byk, jap sikit.. Risau rasa.. Ada kala cam da kering, pastu kang dtg semula.. Baca dlm google, mmg bole menjangkau 6bln ke setahun jgk.. Aduhai..., terus sy stop amik perancang inj depo.. Rase nak rancang sendiri pasni.. Tp tu la, bile la agaknye piriod yg ni nak bhnti yea..?? 💆‍♀️#ingintahu

1 Trả lời

tande sis tak serasi guna enjeksen depo kalau serasi tak kan datang period dan badan semakin gemuk

3y trước

betul sis . selalu pergi enjeksen depo akan tanya dengan dokter dokter cakap kalau guna enjeksen depo memang datang period tak teratur ada kala nya tak datang langsung period kalau sisi datang period sampai 3 bulan kena jumpa dokter yang injeksen sis ye kena bincang balek kaedah perancang yang lain sebab 3 bulan period Tu tak normal