Hospital Ampang

haii ! saya nak tanya ada tak dekat sini yang ada pengalaman bersalin dekat hospital ampang ? kalau ada boleh share tak dekat sana husband boleh teman ke masa kita bersalin & boleh ke husband duduk sekali dalam ward sebelum bersalin tu ? kalau boleh rate hospital ampang okay ke tak staff dekat sana semua ? tachod la pulak bila menunggu hari ni 🥹🥹#firsttimemom

1 Trả lời

Sy pernah bersalin 2 kali. 2014 dgn 2018. 2014-ramai intern, asyik kena tanya2 (sy pn baik sgt bg izin walaupun sy tgh skit 🤣), suami blh teman ms waktu melawat saja. Dh 4cm terus masuk labor room suami teman smpai bersalin (jam 1am-7am). Bersalin dgn sorang doc india perempuan takde nurse sbb kelahiran takde komplikasi. Keluar je baby terus letak atas dada n susukan masa tgh jahit. 🥰 2018-takde intern. Yahoo. 🤣 ramai sgt nurse ms berslain sbb dh 10cm baru tolak ke labor room. Rsnya labor room ramai sbb tu xboleh masuk ms 4cm. Doc n nurse melayu kasar sikit (semua bdk2 muda). Lepas bersalin tak bg baby menyusu. Suami blh masuk ms nk bersalin. Overall ok je bg sy..anak2 sy semua masuk nicu sbb nk monitor for gbs..so sy blh duduk dgn baby dlm wad.nicu mmg sgt selesa. Wad bersalin pn okay, sy prefer wad 2 sbb ada kwn. Kalau wad sendiri takde kwn n suami tak boleh masuk waktu bkn melawat. Kalau wad 3 ramai sgt..kalau contraction time melawat, jadi tak best sbb kita tgh sakit mengerang tapi org dok tgk. 🥹🥹😂 Ok tu jeee semoga dipermudahkan urusan

6mo trước

Ms sy kat ward pn org sebelah tgh teman anak dia sbb kuning. Bg sy better duduk dgn baby sbb baby di nicu selalunya dibiarkan je kecuali utk bagi susu sbb misi2 sibuk. Tu pn kalau baby masuk nicu lah.