Cyst 4cm Kandungan Usia 7 Mggu

Haii, nak tanye pengalaman ibu2 yg ade cyst ketika kandungan masih trimester pertama? Kandungan sy bru 7 mggu lebih, tbe2 ade spotting... Sy pegi scan doc bgtao kantung dah nmpak tetapi di belah kanan ade cyst 4cm...

11 Các câu trả lời

Better jumpa doc pakar sis.. sy time 2week scan ade cyst .. time tu perut sy memulas sangat2 .. cirit brit , muntah tak henti2.. sbb cyst tu dah pecah.. sptutnya kita kena cek dalaman kita ni .. tapi sy tak cek pun ... kntung sy pun tak nampak mase tu sbb cyst tu mengeluarkan air .. jdi tersorok .. pastu sy kena tebuk keluarkan cyst tu baru la ok... then tengah2 mual kena pantang oulak .. seksanya Allahu .. sabar je lah.. sis kena jaga pemakanan.. jgn mkn pedas2.. minyak2..takut makin besar , then dia pecah.. pastu jadi lah macam saya .. tp skang alhamdulillah dah nak masuk 12week 😀

5y trước

Mcm tu lah sis.. sboleh2nya buang lah.. tkut jgak kalau cyst tu akan ade balik .. lpas sy kena tebuk tu pun doc cakap brapa peratus je cyst tu boleh tumbuh balik .. jadi kena jaga pemakanan .. InsyaAllah sis.. sy doakan smoga rezeki sis sentiasa ada .. 😀