Supplemen untuk Tambah darah 🤔

Haii mommy's semua. 🙋 Nak tanya .. mommy semua ada ambil suplemen tambahan untuk tambah darah tak ? Bila pegi checkup darah selalu fail dekat hb 🤦 lowwww sesajaaa . Boleh rekemen tak supplemen apa yg okay & baik untuk ibu pregnant . #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya #hblow

9 Các câu trả lời

Nurse kat kk sy recommend ambil iberet. Alhamdulillah terus elok je takde turun2 dah hb. Tp kena jaga cara makan ubat. Nurse advice jgn ambil ubat dgn caffeine or susu. Seeloknya dgn air kosong or perah limau/lemon sbb bila ada vit c ubat lagi cepat serap. Alhamdulillah nurse puji dah naik cantik hb

2y trước

ubat klinik memang tak jadi apa 😅😅🤭 dah sampai masuk ubat tambah darah jenis cair tuuu pon stay low 😅🤭

Supplement tak pasti, dulu sya turun sikit terus tnya nurse. Nurse suruh amalkan mkn sayur bayam, telur, kurma, kismis, dgg merah, hati, kerang. Utk sya, bcaan hb memang naik. Boleh cuba. Kdg ikut bdn org juga.

2y trước

terima kasih atas perkongsian 🥰 semoga dimewahkan rezeki selalu 🤲 Insyaallah boleh amalkan nie . tq 🥰

makan maltofer dan ambil buahan2 seperti jambu...cafein jgn ambil..insya Allah hb cntik

2y trước

insyaallah akan cuba .. terima kasih kongsi 🥰 semoga dimewahkan rezeki selalu 🤲

sy mkan iberet dan minyak kelapa dara jenis capsule.. terus naik hb hehe

2y trước

wooowww 😱🤗 kelapa dara .. menarik ... 🥰🥰👍 terima kasih share . semoga dipermudahkan segala urusan awk 🤲

try minum susu wildan mommy..sy br ni hb 12…. alhamdulillah...

saya minum mamariam & makan jambu batu 🥰

2y trước

terima kasih atas perkongsian 🥰 semoga dimewahkan rezeki selalu 🤲

Maltofer. Rasa coklat, sedap.

2y trước

terima kasih share 🤗🥰 semoga dimewahkan rezeki selalu 🤲🤲

try minum susu mamadil☺️

2y trước

terima kasih sharing 🤗🥰🥰 semoga dimewahkan rezeki selalu 🤲

makan ikan bilis grg..

2y trước

ohhhh woowww 👍👍👌 boleh try niee .. terima kasih share 🤗 🥰 semoga dimewahkan rezeki selalu 🤲