Makan Asam

Haii mommies, Kalau makan asam untuk kurangkan loya pada trimester awal boleh ke? Saya amek 3-5 urat saje...hehe

Makan Asam
23 Các câu trả lời

Sis cuba buat air asam jawa. Buat la berais atau suam², letak madu/gula sikit kasi manis. Tapi jangan buat banyak. 1cawan minum teh tu je. Saya buat bila rasa loya. Minum sekali sehari je slow² sampai habis. Terus tekak rasa ok.

5y trước

Wahh, tips yang baik😍terima kasih banyak sis🥰

Sy ade jgk makan sbb tekakrasa selesa lepas makan asam atau jeruk tapi bile baca tak ok utk baby sbb kategori junk food so sy slowly tuka kepada buah2 mcm oren epal dgn kismis utk nk buang loya dan nak mengunyah.

5y trước

Sama2 sis. Takpe share2 info, sy pun baru belajar jgk. 😉

x elok sis mkn asam2 ni..bnda2 cmni cara pbuatannya pun dok peram lama dgn segala mcm perasa..sgt x bgs mkn masa hamil.cuba ganti dgn buah2an yg msm cari la oren ke or mkn cranberries kering tu ke..

5y trước

Terima kasih banyak sis, info yang sangat membantu😍❤️

Saya ada beli juga baru2 ni tekak rasa nak makan sgt..sepaket kecil je..dah makan 1/4 mintak suami sorok/buang sbb fikirkan baby dlm perut..😂😂..kalau tak mmg habis sepaket kecil tu..

5y trước

Bagus tu sis, suami membantu..saya dekat sini minta bantuan kawan2 je..sebab pjj dengan suami...hehe..semoga kita semua sentiasa dilindungi oleh Allah🥰❤️

Yg ni sedap juga sis, pada pendapat sy lebih selamat & sihat. Entahlaa sebab sy bukan pakar pemakanan. 😂 Dalam bekas pon ade kalau jenama ni.

5y trước

Wahhh, tengok gambar pun nampak terliurr dah😂boleh la saya try nanti. Terima kasih banyak sis sudi share tips🥰

Sy loya muntah mmg xreti mkn Asam.mkn buah epal he bole masok..sebelum sy thu pregnant smpai skg 12w ,hubs je Hari Hari mkn Asam...

5y trước

Bagus sis amalkan makan buah-buahan😍 saya pun kena kerapkan makan buah untuk hilangkan loya. Btw, sis makan epal hijau atau merah?

Wahh nmpk sedap lh,... Tp x blh nk mkn asam sbb akn muntah2🤭🤭🤭....sy amal mkn kurma je bila bgun pagi, kurang rsa mual...

5y trước

Wahh...sedap juga tu makan kurma..berkhasiat juga🥰

sy selalu mkn 😂 HB x low tp risau jgk kat anak nanti. nk legakan hati sy minum susu kambing pure yg fresh dr ladang tu.

5y trước

Tu la tu, risaukan baby. Tapi kita x tahan sangat dengan rasa loya. Huhuhu. Bagus sis minum fresh susu kambing, tapi kalau boleh susu kambing tu yang dah dipesteur tau😘

Awalnya dulu saya makan asam mcm ni jugak sis sbb craving. Tapi pastu saya gantikan dgn kunyah kismis hitam

5y trước

Sama2 sis. Saya pun hubby tak bg makan asam better ganti dgn kismis katanya, baik utk minda mommy & baby juga. Ada betulnya juga kan😉. Kita sama2 share idea baik ya

Awal2 pregnant... sy sama cm awk... sy mkn je, nk kurangkn rasa loya kt tmpat kerja.😀

5y trước

Tu la sis, x pe, lepasni kita tukar pula makan buah dan makanan sunnah. 🥰