rahim tinggi

Hai..i bersalin czer 2mgu lepas. Hari ni hari ke 15 tp misi cek rahim masih tinggi. Ada sesiapa yg ada pengalaman rahim lambat kecut x and amik masa berapa lama nk kecut. Tq

9 Các câu trả lời

Hi...lebih kurang sama time kita bersalin. Rahim saya dh kecut. Nurse kata utk kecutkan rahim kena breastfeed dan buang air besar kurang2 sekali sehari. Tp sy lepas bertungku haritu mmg rasa beza. Perut lebih leper...darah pun keluar lancar yg ketul2 tu. Cuba la awk bertungku. Bidan takkan usik bahagian luka czer tu. Tungku bhgn atas je

kalau tak salah sy.. sis tak di galakkan bertungku lgi.. sbb luka bhgian dalam belum betul2 kering. sebaiknya kerapkan menyusu sebab menyusu dapat kecutkan rahim..

5y trước

Betul. Bengkung pun jgn pakai lagi. Breastfeeding is a good cure

Salam puan. Saya baru melahirkan secara czer 3 minggu lepas. Rahim saya juva misi kata masih tinggi. Bole saya tahu bila rahim puan betul2 kecut? Risau pula

sama ngn sy..skrg rahim sy bgkak..tau x mcmna nk hilangkan bgkak tu..sbp skrg sy ada d hsptal..sy bsalin czer dh 14 hari..

Hai..sy pn sama dlu..nurse nasihatkan bf dan kerapkan kencing..

Kerap susu kan baby and jangan lupa bertungku

Blh bertungku ke

Hai saya

bertungku sis