sediakan air awal dalam botol susu anak

hai.. sye ad persoalan.. biasanya anak sye akan bangun nak susu 2 kali pd tengah malam.. anak sye baby high demand, kalau menangis nak susu akan jerit sekuatnya dn tegangkan badan dia.. sye pulak kalau tengah malam pkl 3 pg mcm tu bangun dlm keadaan mamai, lambat nak bancuh susu dia, nak sukat paras air dlm botol mata kabur2x.. dn sye jadi takut dengar dia menangis nak susu tu..boleh ke tak ye kalau letak air awal2x dlm botol? bila anak sye nak menyusu je sye cuma perlu letak susu je..nak jimatkan masa..ada ape2x effect tak kalau buat susu air tak suam? btw anak sye 5 bulan.. #help1sttimemompls

15 Các câu trả lời

Kalau perut anak okay & boleh terima okay je awak. Tp nak kena tgk juga nanti berat baby naik ok ke tak, baby ada cirit or sembelit ke tak. Kalau okay boleh teruskan sebab penerimaan setiap anak tak sama. Kalau ada rezeki lebih boleh beli milk maker bearmom harga 800 lebih tp boleh bayar installment. Tekan je terus siap. Ada lagi 1 brand luar babybrezza tp kayangan sikit. Saya Alhamdulillah df anak, anak nangis saya terus sumbat tek je kt tepi

boleh pakai termos kecik yg utk isi air panas mcm kita nk bawak travel tu minum kopi tu.. mcm saya sukat siap2 air tu guna botol susu anak, air tu buat bagi suam pastu tuang je dlm termos tu air tu.. susu pulak saya letakkan dlm botol susu siap2 bila anak nangis around 3pagi ke 4pagi kita ni kdg2 mamai capai jea botol susu anak dgn termos yg dh sukat air siap2 tu tuang jea dlm botol susu pastu siap..☺️

saya selalu je buat gitu..lagi2 kalau pegi jalan, sbb nak bancuh awal takut tak minum, so letak je air siap2, xde efek pape pun if tak suam. perut anak saya okey kalau air coway yg room temp. so nak pi mana2 isi siap2 air dlm botol susu. kalau perut anak sis kena jerang air dulu, jerang jela dulu

Boleh... Isi air masak jer. Pastu sediakan air panas utk cepatkan susu tu larut. Jadi nanti susu tu suam lah sikit2. Ada kan penyukat untuk susu formula tu. Sukat siap2. Atau... Masukkan jer dalam botol dan sediakan termos air suam... Mana2 yg sesuai. Kalau saya, pilihan pertama tu...

Kalau saya tanda je guna paint marker.. Air letak dalam termos siap2.. Susu terus sukat, letak dalam botol simpanan susu yg kita guna travel tu.. Kalau selalu buat 5 aunz.. Terus sedia utk buat 5 aunz.. Nanti anak nak minum.. Terus bancuh, tuang2 je.. 😁

sya selalu buat cmtu sbb mlas nk bukak lampu.. dri ank 2 bulan lg dh tak minum susu suam.. susu sejuk ja.. start buat cmtu sbb dia kna g hospital leceh nk bawak air panas. tpi sya letak air yg jerang air didih. bukan air coway.

adik sy biasa buat gitu dkt anak dia ready siap2 air dlm botol bila anak nak susu tinggal letak susu je lah, perut anak dia ok walaupun air tak suam sama mcm anak sy jgk guna air biasa pun perut ok takde masalah

kot tak larut susu plk nanti? try sukat air siap2,renyah sikit tp kalau mamai salah sukat tak elok plk . beli thermos kecik, sekali tuang utk 1 botol je, susu tepung tu letak bekas susu kecik2 yg utk travel tu

x sure la.. anak sye memg gne air suam.. klu nk try air biasa, try je la pas tu tgk ssuai x dgn anak.. ade yg ckp nant baby kembung.. tp klu sye, susu lmbt nak larut je la klu gne air biasa..

ikut bby la. ada yg ok. pernah ada pkcik ni bgtau org zmn skrg sng kluar mana2 bawa air botol mineral ja utk susu anak. tkdk dah termos2