Pemilihan botol susu untuk NEWBORN

Hai.. Syaa first time preggy.. Saya nk tanya, 1. botol susu jenis and jenama apa ye yang sesuai dengan baby? 2. Perlu ke beli set atau beli satu or 2 botol untuk test sesuai ke x? Saya confuse nak beli yg jenama apa yg okay..

2 Các câu trả lời

Klu anak masih newborn digalakkan direct feed je dulu sbb nak create supply and demand utk breastfeeding and tak nak baby nipple confuse. 1. Tapi klu dah kena bagi botol, boleh cari botol yg senang nak tukar puting. Sebab mcm saya dah beli botol tommee tippee, tapi baby tak suka hisap puting botol. So susah nak gantikan puting jenama lain yg lebih lembut sbb size tak sama 2. Better beli satu je dulu utk test dulu baby suka tak nak minum guna puting botol

3y trước

Ohh okay2.. Faham sis. Thank you ye 😍

Beli botol avent..kena try dlu sis bru blh bli satu set

3y trước

Terima kasih sis.. Saya try cari dlu heheh