Idea makanan untuk bayi 8bulan

Hai , sya first mom , ank bru 8bulan , sy bekerja, boleh sugest dkt sy tak makanan apa yg boleh sy buat untuk baby 8bulan . Waktu sy pulang kije ptg nk bgi dia mkn, tpi idea tak ada untuk masak .

5 Các câu trả lời

dr 7m anak makan apa yg family makan, if sy tkde masa, masak makanan family siap asingkan utk anak pastu baru tambah perasa utk org lain. if ada masa masak khusus utk anak, dgn lebihkan perasa semulajadi, biat stock frozen jgk tp jarang sbb anak prefer masakan fresh

stat baby usia 8 bln, sye da bg menu yg sme mcm fmily mkn.. cuma xde garam je.. pastu blend kasar.. slalu nye sup, singgang, msk lemak..

Puan boleh follow group ni di Facebook: https://www.facebook.com/groups/happybabyfoodsmalaysia Ada banyak cadangan makanan kat situ 😊

Cuba sis tengok dalam buku pink/biru baby Dalam tu banyak jugak menu khas untuk baby Atau dalam apps ni ada kat bahagian resepi…