Bile betul2 rase pergerakan baby?

Hai sy preggy baby 1st dah 23 weeks 3 days..Tapi sampai sekarang takde rase pergerakan baby..Sy tanye kwn2 terdekat mostly 17weeks or 18weeks dah rase pergerakan baby..Normal ke macam tu?

1 Trả lời

normal.. maybe Mommy aktif sgt kot sbb tu x terasa.. ade yg dah 25 ke atas baru rs pergerakkan baby. as long as baby ada heart beat tiap kali checkup, perkembangan baby menaik, okay la tu. kalau mommy nak try jugak rasa, cuba pd waktu rileks. Mommy mnum air sejuk dulu, pastu baring.. try rasa ade x pergerakkan. mula2 rasa mcm bubble.. bila dah smakin besar, akan rasa baby cuit2 dr dalam. x kerap tapi dlam sehari mmg ada.. baby start aktif pd minggu ke 28 ke atas. tp kdg2 ade jugak masa malas die. kdg2 cepat je complete 10 kicks, kdg2 lambat sgt..

5y trước

Thank you for this info💖