Buat kerja masa first trimester . 9w

Hai. Sy nk tnya je. Skrg kan mengandung 9w. Masa start morning sickness teruk 2 mnggu sblm ni Sy mmg xbuat kerja pape pon. LPs tu mnggu ni morning sickness Sy dh kurang. Xterlalu pening Dan xterlalu loya. Loya ada tp jrg2 je bila tgk mknn atau bau masakan. So Sy rasa tbuh Sy kuat la konon. Sy pon msuk kerja balik. Sy kerja kedai mkn je. Bos xbg dah Sy buat kerja berat .just jaga kaunter atau ambik oder je jrg2 . Cumanya balik mlm tu tbuh Sy rasa sakit sgt2 mcm demam urat tp xdemam just sakit sgt2 tbuh . Sy ingtkn smlm je apa rupa2nya sampai 2 3 hri tbuh sakit lgi. Tbuh jd penat sgt2 Dan jd xlarat nk bgn atau buat apa2 . Ntahlah masa anak sulong Sy morning sickness sampai kandungan 4 bln Dan LPs tu aktif buat kerja2 brt. Yg no.2 ni kejap je tp tbuh letih sgt2. Tkt sbnrnya org kata mengada2 . Hmm nk kerja tp tbuh xmengizinkan. Mmg biasa ke mcm ni ? Sbb tgk org lain preg awal2 ni ok je buat kerja. Ouh lupa bgtau bila Sy byk berjalan dalam kedai . Sy mudah sakit bawah perut tu

1 Trả lời

ye tiap pregnancy mmg xsama. ank 1st sy masih blh buat kerja. mai ank no 2...melepet tmbh alahan smpai 20w. klu bdn sakit2 sy mkn panadol biasa sblm tidur. bangun xsakit sgt

4t trước

ye. bos Sy pun ckp mcm tu. kalau larat dtg kerja. kalau xlarat xpe..