kena chicken pox

hai sy ada soalan..chicken pox boleh berjangkit atau tak ya? sy tiada pengalaman pulak ttg hal ni...

7 Các câu trả lời

Boleh berjangkit. Jika ada anak kecil lain di rumah. Asingkan tempat tidur, bilik air dll. Mcm sy ada anak kembar. Waktu 1st twin kena chicken pox mmg sy asingkan mcm pengasingan ketika covid tuh. Alhamduillah 2nd twin tak kena chicken pox.

Chicken pox boleh berjangkit. Baby boleh dapatkan vaksin chicken pox dari umur 1 tahun. Ia adalah vaksin optional yg tidak dlm jadual immunisasi kkm.

jangkit. kalau g kk/klinik swasta pun dorg akn bg surat untk kuarintin. ank sye kne awal thun hritu.

Boleh berjangkit.. selagi chicken pox tu x kering mmg akan berjgkit..

10mo trước

oh mcm tu..trima ksh ya..

ciken pox/cacar boleh berjangkit ye.

10mo trước

trima ksh sbb jwb...

blh berjangkit sis

boleh berjangkit