Muntah Kerap & Badan Cpt Letih

Hai smua...sy mengandung anak 1st dan skrg bru 8 week...alhamdulillah sy bntg pelamin☺️... Tp 2 mggu ni sy mkn je mnth mkn je mnth...smpaikan sy dh rsa bdn sy xbertenaga..dh rsa lembik sgt2...hari2 sy skrg mmg byk baring ja..ada apa2 cadangan ke untk sy kurangkan muntah...share la pengalaman ibu2 mcm mna atasi mual, loya muntah smua tu...tq ibu2 smua...???

5 Các câu trả lời

Sama mcm sya sis start tahu pragnent smpai 8week sya muntah, lembik asal mkn ja muntah terbaring ja hari2 smpai lembik trus, minum pon muntah bila xmkn lagi sakit tarik urat perut abis smpai sya pujuk bby dlm prut tolong mama mkn sikit pon jadi, hari2 sya bt bnda sama Smpai skrang 10 week alhamdulillah dah kurang alah, Mkn pon dah lalu, mcm2 sya sumbat skrang😅dulu Sya bnyak mkn buah mnum air buah nsi sntuh 2,3 mulut ja..

Sy pon mcm sis jgk .. sy ni lagi la ..sy bekerja .. sy dah 10w.. klo nak pegi kerja mesti pening mual2 ,bdn xda tenaga .. kdng2 xlarat sgt kat tmpt kja .. slera mkn xda ..bau mknan je rasa nak muntah .. start dari 7w smpai skrng dah 10w hari xbermaya .. xtahu la bila nk abis alah ni .. smpai nk pegi kja pon xda mood ..

Bykkan makan buah, minum air msk byk.. makan jgk walaupon sikit. Niat dlm hati semoge sedikit zat2 yg baik drpd mknn kite dpt dkt baby. Ubat doc bg jgn lupe makan.. mcm sy dulu x lalu minum air msk, mmg tiap2 hari air manis.. kalau x loya..

4y trước

Tq sis☺️

Tgh melalui nye lgi skrg untuk yg ke2 kli...huhu xboleh mkn,,just minum sikit" jee...hari" pujuk bby.. rabu depan checkup,,sah kena admit ward😂😂 sbb kurg air...ketone pon mesti atas 2+... Now 8weeks

Saya pun camtu, cepat penat&x de selera makan..selalu minum air milo, mkn buah,mkn gula2 angin aje😅